Πιθανότητες για πλεονασματικό προϋπολογισμό από τα τέλη του 2013 βλέπει η Κριστίν Λαγκάρντ. Δηλώνει εντυπωσιασμένη από το "καταπληκτικό επίτευγμα" των Ελλήνων. Προειδοποιεί για νέα προαπαιτούμενα μέτρα καθώς πάμε "ένα βήμα τη φορά" 

Ο προϋπολογισμός της Ελλάδας μπορεί να γίνει πλεονασματικός μέχρι τα τέλη του έτους, αν και ακόμη μένουν πολλά να γίνουν σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο CNBC.

Μιλώντας μετά την απόφαση του Eurogroup για την τμηματική εκταμίευση της δόσης, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ικανοποιημένη με την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα και σημείωσε πως πιστεύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

«Όταν κοιτάω την Ελλάδα, εντυπωσιάζομαι πολύ από τις προσπάθειες που γίνονται για να ανακτηθεί η δημοσιονομική θέση της χώρας. Μπορεί από τα τέλη του 2013 η Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, που είναι καταπληκτικό επίτευγμα» δήλωσε η κα. Λαγκάρντ και συμπλήρωσε: «Πολλά μένουν ακόμη να γίνουν, είτε αναφέρεται κανείς στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, στις μεταρρυθμίσεις των φορολογικών αρχών, τη συνέχιση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων… τη διαχείριση των δημοσίων υπηρεσιών.. . όλα αυτά είναι ακόμη επί τάπητος και βρίσκονται εργασίες σε εξέλιξη που πρέπει να συνεχιστούν. Αλλά υπάρχουν σαφή επιτεύγματα».

Αναφερόμενη στα επόμενα βήματα της Ελλάδας για να βελτιωθεί η δημοσιονομική θέση της χώρας, η κα Λαγκάρντ δήλωσε: «Τώρα έχουμε μία λίστα δράσεων που έχουν ληφθεί. Λίγα ακόμη προαπαιτούμενα προτού πραγματικά παρουσιάσουμε το πρόγραμμα στο συμβούλιο στα τέλη Ιουλίου. Και τότε θα δούμε… όπως είπα, ένα βήμα τη φορά» δήλωσε.