Σε τροχία ανάκαμψης βρίσκεται κατά τον Γιάννη Στουρνάρα η ελληνική οικονομία, όπως σημειώνει σήμερα το Reuters, επικαλούμενος κυβερνητικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

"Με βάση διαθέσιμες αποδείξεις, το ΑΕΠ παρουσίασε αύξηση το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο, τουλάχιστον για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της κρίσης, σύμφωνα με εποχιακά προσαρμοσμένα δεδομένα", είπε ο υπουργός Οικονομικών σε ομιλία του σε οικονομικό συνέδριο.

Όπως ανέφερει το δημοσίευμα του πρακτορείου, "η Ελληνική Στατιτική Υπηρεσία δεν ανακοινώνει εποχιακά προσαρμοσμένα στοιχεία για το ΑΕΠ από τρίμηνο σε τρίμηνο, σύμφωνα με τα εποχιακά μη προσαρμοσμένα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα μέσα στον μήνα, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,8% στο δεύτερο τρίμηνο".

Ο υπουργός Οικονομικών, ωστόσο, δεν είπε ότι η χώρα έχει βγει από την εξαετή ύφεση. "Οι δείκτες υπογραμμίζουν μια τάση στην ελληνική οικονομία προς μικρότερη ύφεση και με αργό ρυθμό προς την ανάκαμψη", είπε.

Μιλώντας στο Reuters, νωρίτερα την Πέμπτη, ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι αναμένει η ελληνική οικονομία να συρρικνωθεί κατά 3,8% μέσα στο χρόνο, ποσοστό μικρότερο του 4,2% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Χθες, εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν βλέπει νέα μέτρα στον ορίζοντα.