Ένα μήνυμα για στροφή του Βερολίνου στην ανάπτυξη επιχειρεί να στείλει ο Martin Schulz, υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει σε συνένεντευξή του στην εφημερίδα «τα Νέα», η οικονομική πολιτική στην ευρωζώνη θα είναι ένας συνδυασμός δημοσιονομικής εξυγίανσης και στρατηγικών επενδύσεων με στόχο την ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Κυρίως στην Ελλάδα είδαμε ότι η θέση η μονομερής δημοσιονομική πειθαρχία θα οδηγήσει στη δημοσιονομική εξυγίανση και στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών είναι λάθος. Εμείς, όταν γίνει η νέα κυβέρνηση, θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος να ξεπεραστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, το γεγονός δηλαδή ότι δεν βρίσκουν πρόσβαση σε κεφάλαια» δηλώνει ο Martin Schulz.

«Οι Έλληνες έχουν καταβάλει τεράστιες θυσίες. Σήμερα δεν πρέπει να μιλάμε πλέον για περικοπές, αλλά με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να αναζωογονήσουμε την οικονομία. Χρειαζόμαστε στρατηγικές επενδύσεις στη χώρα», τονίζει ο ίδιος.

Πηγή:www.capital.gr