Άμεση η απάντηση της Αθήνας: Να περιοριστεί στην θεσμική του θέση. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Ταχύτατα η ελληνική κυβέρνηση έδωσε απάντηση στον πρόεδρο του Eurogroup, ο οποίος νωρίτερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ολλανδικό ραδίοφωνο ΒΝR άφησε ανοιχτό για την Ελλάδα μια λύση όπως της Κύπρου.

Η ελληνική απάντηση είχε ως εξής: “Θα ήταν χρήσιμο για όλους ο κ. Ντάισελμπλουμ να σεβαστεί τη θεσμική του θέση στην Ευρωζώνη. Δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα τους λόγους που τον ωθούν να κάνει δηλώσεις που δεν ταιριάζουν στο ρόλο που του έχει ανατεθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια φαντασίας. Θεωρούμε περιττό να του υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται”

Αναλυτικά ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «Αν μια χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα, δεν χρειάζεται αναγκαστικά να υπάρξει έξοδος από το ευρώ. Θυμηθείτε την περίπτωση της Κύπρου. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα οι τράπεζες εκεί έκλεισαν, ενώ οι εισροές και εκροές κεφαλαίων τέθηκαν υπό διάφορους περιορισμούς, συνεπώς όλα τα σενάρια εξετάζονται».

Αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τόνισε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί η κατάρρευση των εσόδων του προϋπολογισμού και να υπάρξει προσέλκυση των ξένων επενδύσεων, υπογραμμίζοντας ότι «είναι σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει σε τροχιά, καθώς η ανάκαμψη της Ελλάδας πήγε πολύ καλά, αλλά εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας θα υπάρξουν πισωγυρίσματα».