Δυσαρεστημένος λόγω της μη πρόσκλησής του στη «μίνι σύνοδο κορυφής» των Βρυξέλλων με αντικείμενο τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

«Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί πρόβλημα και το είπα στο υπουργείο Εξωτερικών, που το διαβίβασε στον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ χθες το βράδυ» δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir».

Ο Σαρλ Μισέλ δηλώνει αποφασισμένος να προβάλει τις αντιρρήσεις του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, επισημαίνοντας σύμφωνα με την εφημερίδα, τα εξής: «Η κατάσταση της Ελλάδας ενδιαφέρει πολλές χώρες, πρόκειται για ευρωπαϊκή υπόθεση. Υπήρχαν άλλες πιθανές λύσεις: Πχ μία συνάντηση με τους τέσσερεις προέδρους (της Επιτροπής, του Συμβουλίου, του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), που θα έκαναν στη συνέχεια λεπτομερή αναφορά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η μέθοδος που υιοθετήθηκε δεν φαίνεται αποτελεσματική, δημιουργεί ένα πρόβλημα».

 

Ο Σαρλ Μισέλ δεν είναι ο μόνος δυσαρεστημένος ηγέτης, σημειώνει τέλος η βελγική εφημερίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογα παράπονα φέρεται να έχει κάνει και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Πηγή: Το Έθνος