Ακέφαλο και σε επίπεδο διευθύνοντος συμβούλου Εκτελεστικής Επιτροπής θα μείνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή η υποβολή παραίτησης της διευθύνουσας συμβούλου Αναστασίας Σακελλαρίου.

Η κυβέρνηση ζήτησε την παραίτηση της κας Σακελλαρίου λόγω της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η κα Σακελλαρίου έχει υποβάλει την παραίτηση της στο υπουργείο Οικονομικών όπως ορίζεται από το καταστατικό του ΤΧΣ.

Σημειώνεται ότι ήδη το ΤΧΣ είναι ακέφαλο σε επίπεδο προέδρου του Γενικού Συμβουλίου, μετά την παραίτηση του κου Χρ. Σκλαβούνη το Μάρτιο.

Στις 20 Απριλίου έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση της θέσης του προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά 10 άτομα, μεταξύ των οποίων ο κ. Γ. Μιχελής, ο κ. Χ. Κύρκος και ο κ. Π. Ρουμελιώτης, έχουν θέσει την υποψηφιότητα τους στην κρίση του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι θα πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ του ρόλου του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου και του ρόλου του διευθύνοντος συμβούλου της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποτελείται  από τον διευθύνοντα σύμβουλο (τώρα Αν. Σακελλαρίου της οποίας η θητεία λήγει το 2017), τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο (κ. Γ. Κουτσός) και το μέλος (κ. Α. Γάγαλης). Το Γενικό Συμβούλιο αποτελείται από εννέα μέλη, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος. Η Εκτελεστική Επιτροπή εισηγείται και το Γενικό Συμβούλιο αποφασίζει.

Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η παραίτηση της κας Σακελλαρίου θα τρέξει πάλι προθεσμία 60 ημερών για να εκλεγεί νέος διευθύνων σύμβουλος.

Η προθεσμία για την πλήρωση της θέσης του προέδρου λήγει στις 23 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σακελλαρίδης, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες για απόδοση δικαιοσύνης και διαφάνειας παντού και είχε προαναγγείλει: “Θα τοποθετηθούμε σύντομα”.

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ 

Σε ανακοίνωσή του το ΤΧΣ αναφέρει: “Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 η  κα. Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου, έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών. Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, το ΤΧΣ διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τον καταστατικό του νόμο  (ν. 3864/2010) δεν συντρέχει νομικό κώλυμα για τη συνέχιση της άσκησης των καθηκόντων της”.

Πηγή:www.capital.gr