Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης την Τρίτη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού ΥΠΟΙΚΜάρτιν Γιέγκερ. 

Όπως ανέφερε, ο Σόιμπλε έχει δεχθεί αίτημα από την ελληνική πλευρά για συνάντηση με τον ομόλογό του, με την ευκαιρία της επίσκεψης του δεύτερου τη Δευτέρα στο Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ιδρύματος Hans Boeckler.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν θα βρίσκεται στο Βερολίνο τη Δευτέρα, αλλα πρόσθεσε ότι αναζητείται χρόνος ώστε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Εξάλλου, ο Γιέγκερ χαρακτήρισε δυνατό «αν και κάπως ασυνήθιστο, αλλά νομικά απολύτως αδιαφιλονίκητο» το αίτημα της Ελλάδας να συγκεντρώσει τις οφειλές της προς το ΔΝΤ για τον Ιούνιο σε μία και αναφέρθηκε στο προηγούμενο της Ζάμπια τη δεκαετία του ’70.

«Εμείς πάντα πιστεύαμε -και ο Έλληνας πρωθυπουργός εκφράστηκε σε αυτή την γραμμή- ότι η Ελλάδα βεβαίως θα ήταν σε θέση να καταβάλει τη σημερινή δόση. Το γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε αυτό το βήμα, δεν μπορώ να σας απαντήσω -πρέπει να απευθύνετε αυτή την ερώτηση στους εκπρόσωπους της Ελλάδας», ανέφερε. 

Πηγή: Ναυτεμπορική