Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν απέρριψε τον ισχυρισμό του Αλέξη Τσίπρα ότι η ευρωζώνη θα κινδύνευε να καταρρεύσει αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Πάντοαν είπε ότι «το σύστημα της ΕΕ είναι σήμερα πολύ πιο ισχυρό από ό,τι ήταν πριν».

Ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, σημείωσε ότι «το Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους για την ευρωζώνη» και αναφέρθηκε στο ύψος του δημόσιου χρέους της Ιταλίας και στα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν η Ιταλία και η Ισπανία, έπειτα από ενδεχόμενη αποτυχία της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

«Λυπάμαι που ο Αλέξης Τσίπρας λέει κάτι τέτοιο. Διαφωνώ απόλυτα, έστω κι αν συμπάσχω με την ελληνική κατάσταση. Εμείς αλλάξαμε πορεία πλεύσης, κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις και τα σωστά πράγματα, ελπίζω να το πράξουν όλες οι χώρες» είπε ο Πάντοαν.

«Η Ιταλία άρχισε να γίνεται υπόδειγμα στην Ευρώπη για τις δομικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε και ξεκίνησε. Η Ιταλία μπορεί να ήταν ευάλωτη πριν δυο χρόνια, σήμερα κάτι τέτοιο είναι εντελώς εκτός συζήτησης», πρόσθεσε ο ιταλός υπουργός.
 
Σε σχέση με την Ισπανία, τόνισε:  «Όταν η Ισπανία εισήγαγε την bad bank, ζούσε μια πραγματική τραπεζική κρίση. Σήμερα είναι πολύ πιο δύσκολο, και θα ήταν, μάλλον αδύνατον».

Παρόλα αυτά, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί εγκαίρως συμφωνία με την Ελλάδα».

Πηγή: Τα Νέα