Αλέξης Τσίπρας: Συνεχίζουμε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας

Εντατικοποίηση των επαφών με στόχο τη λύση συμφώνησαν Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ, στη χθεσινή συνάντησή τους.

Δύο περίπου ώρες διήρκεσε η τριμερής συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατά την αποχώρησή του από το κτίριο του Συμβουλίου, το κλίμα της συνάντησης ήταν καλό και θετικό και συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των επαφών για την επίλυση των υπολοίπων διαφορών και να προχωρήσουν σε μια λύση. Η ευρωπαϊκή ηγεσία, είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα χρειάζεται κοινωνική συνοχή, ασφάλεια, σταθερότητα και βιώσιμο χρέος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση ήταν σε εποικοδομητικό κλίμα με τους τρεις ηγέτες να συμφωνούν να εντατικοποιηθεί η διαδικασία γεφύρωσης των διαφόρων που απομένουν με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος.

Για εντατικοποίηση των επαφών έκανε λόγο και δήλωση της γερμανικής πλευράς, ενώ σήμερα ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Συμφωνία Τσίπρα – Μέρκελ- Ολάντ να εντατικοποιηθούν οι