«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προτείνει λύση για το αδιέξοδο της κρίσης μέσα από τηνελάφρυνση του χρέους καθώς μόνο τότε μπορεί να εγγυηθεί την αποπληρωμή του χρέους», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα FAZ.

Παράλληλα κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια παράταση των προθεσμιών λήξης.

Στο άρθρο επίσης τονίζεται πως ο κύριος Βαρουφάκης δεν επιθυμεί η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ, ωστόσο υπογραμμίζει τις δηλώσεις του ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς κανένα ενδεχόμενο, όπως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ένας κομήτης να χτυπήσει τη Γη».

«Παρά το αδιέξοδο στις συνομιλίες θα μπορούσε υπάρξει μια συμφωνία μέσα σε μια νύχτα» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης στη «Bild», αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος πρέπει να είναι εκεί.

Επέκρινε επίσης τις απαιτήσεις των δανειστών για αύξηση του ΦΠα στο 23% αναφέροντας πως «Ακούγεται τρελό αλλά όσο υψηλότερη είναι η φορολογία τόσο περισσότεροι φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν».

Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε την έκκληση προς τους Ευρωπαίους, απαιτώντας ένα νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα και αποφασιστικά βήματα για να διευκολύνει την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

Πηγή: enikos.gr