Παρέμβαση με καθαρά πολιτικό χαρακτήρα του Αμερικανου προέδρου Ομπάμα προς την Ευρώπη (Καγκελάριο Μέρκελ) αναμένεται να εκδηλωθεί τις προσεχείς ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του GreekAmericanNewsAgency. 

O Αμερικανός Πρόεδρος, μετά από ενδεχελή ενημέρωση της κατάστασης για το ελληνικό ζήτημα από τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Jack Lew, ο οποιος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Αθήνα (Νίκος Παππάς) αναμένεται να επέμβει κατευναστικά, σε μια προσπάθεια να κατέβουν οι τόνοι και να καμφθεί η σκληρή στάση αφενός των δανειστών και αφετέρου η “αδιαλλαξία” της Αθήνας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες Αμερικανός απεσταλμένος κατευθύνεται εσπευσμένα σε Αθήνα & Βρυξέλλες για την άρση του αδιεξόδου. Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για τις εξελίξεις εντός της ευρωζώνης, αφού θεωρούν βέβαιο πως μια αρνητική εξέλιξη, όποια και είναι αυτή, δεν θα μείνει μόνο στα όρια της Ευρώπης, αλλά θα διαχυθεί μέσω του αμερικανικού χρηματιστηρίου και στην παγκόσμια οικονομία, με συνέπειες που δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν. 

Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε ότι η παρέμβαση Ομπάμα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα όσα γράφτηκαν (και αναπαρήχθησαν από πολύ μικρή μερίδα του τύπου) τις προηγούμενες ημέρες περί ενδεχόμενου διαγγέλματος του Αμερικανού προέδρου για το ελληνικό ζήτημα, και μάλιστα “υπό μορφή τελεσιγράφου προς την Ελλάδα”. Σε εκτενές ρεπορτάζ του GreekAmericanNewsAgency είχαμε αναφερθεί σχετικά.