Του Πανίκου Ελευθερίου

Μαύρη επέτειος σήμερα της Τουρκικής εισβολής του 1974 και ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ! Ακούγοντας όμως κάποιους από τους “ηγέτες” μας το τελευταίο διάστημα (όχι σήμερα βέβαια που έγιναν όλοι φουστανελλάδες), το συμπέρασμα που εξάγουμε είναι ότι προτιμούν να ξεχάσουμε. 

Να ξεχάσουμε τα πάντα, ότι δηλαδή το 1974 έγινε μια βάρβαρη τουρκική εισβολή με δολοφονίες, βιασμούς, μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.ο.κ. Να ξεχάσουμε ότι η κατοχή συνεχίζεται, ο σφαιτερισμός των περιουσιών μας συνεχίζεται και να υιοθετήσουμε νέες ορολογίες όπως… «απαράδεκτο status quo» (κι όχι παράνομη τουρκική κατοχή), «χρήστες περιουσιών» (κι όχι κλέφτες, σφετεριστές περιουσιών, «επανένωση (κι όχι απελευθέρωση).  Σήμερα βέβαια στις ομιλίες τους θυμήθηκαν την εισβολή και την κατοχή (ακόμα κι ο πρόεδρος, αλλά έσταζαν πάλι μέλι για τον Ακκιντζί και την “μεγάλη ευκαιρία” που παρουσιάζεται για λύση. 

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο: Η κατοχή συνεχίζεται, η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται στο ζενίθ της, αλλά κάποιοι (κυρίως κυβερνώντες και το Α.Κ.Ε.Λ.) είναι στην τρελή χαρά γιατί ανεβάστηκε θεατρική παράσταση στην Λεμεσό, μπροστά στους Ακκιντζί και Αναστασιάδη και γιατί ο Θ.Ο.Κ. θα αναβαθμίσει περεταίρω τους θεσμούς του κατοχικού ψευδοκράτους με παράσταση στην κατεχόμενη Σαλαμίνα.  Πέραν όμως από τα επικοινωνιακά τρυκ που βοηθούν τους Τούρκους στην επίτευξη των στόχων τους, καμιά ουσιαστική αλλαγή στην Τουρκική στάση δεν είδαμε.  Αυτό που είδαμε, που κανονικά θα έπρεπε να προσγειώσει όλους τους ονειροπαρμένους (του νέου ανέμου λύσης που φύσηξε με την “εκλογή”  Ακκιντζί), είναι η παράνομη επίσκεψη του Σουλτάνου Ερτογάν και τους εορτασμούς της εισβολής και επιβεβαίωση των αμετάθετων τουρκικών στόχων.  Το δε “μεγάλο επίτευγμα”  της συμφωνίας για την ονομασία και τους ελέγχους για το χαλλούμι είναι ενδεικτικό του εφιάλτη που θα ζήσουμε, αν μας “μπήξουν” “λυση” συνεταιρικού κράτους Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.  Με το ίδιο σκεπτικό, ας ετοιμαστούμε να ονομαστούμε (και να γίνουμε) “τουρκοέλληνες” (ούτε καν “Ελληνότουρκοι” γιατί είναι η “άρια φυλή” των τ/κ που θα κάνει κουμάντο στην Κύπρο).

Ο Πρόεδρος ζητά ομόνοια γιατί η διχόνοια, λέει, μας έβλαψε στο παρελθόν… Ε λοιπόν, με αυτά που μας μαγειρεύει με τον Ακκιντζί, τον Εϊντε, τους Άγγλους, και τους υπόλοιπους “φίλους” μας, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ (και λυπούμαστε για την διαπίστωση).  Γιατί δεν θα μείνουμε απαθείς στο ξεπούλημα της πατρίδας μας.

Τιμή και δόξα στους ήρωες που φύλαξαν Θερμοπύλες το 1974.  Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή τους κι ας βοηθήσει να μην πάει χαμένη η θυσία τους με τραγική κατάληξη για τον Κυπριακό Ελληνισμό μια νέα προδοσία που θα έχει το όνομα «Συνεταιρικό κράτος Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας».

 

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!!!