Δείτε και διαβάστε τι μετέδωσαν τα συστημικά-και μη ελληνικά ΜΜΕ για την το ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκου

Τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο, προπηλάκισαν και χτύπησαν, άτομα που βρίσκονταν στη συγκέντρωση των Ποντίων στο Σύνταγμα. Οι Πόντιοι διαδηλώνουν στο Σύνταγμα με τύμπανα και με συνθήματα κατά του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, αντιδρώντας στη δήλωση του υπουργού

Παιδείας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό», με την οποία αρνήθηκε ότι υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων. Ένα από τα συνθήματα των Ποντίων ήταν «Φίλη τουρκάκι, γιουσουφάκι».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, άγνωστοι που βρίσκονταν ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «αλήτες, προδότες, πολιτικοί». Την ίδια στιγμή, μια ομάδα ανθρώπων κινήθηκε κατά του βουλευτή. Ο τελευταίος όταν ερωτήθηκε είπε ότι  δεν γνωρίζει ποιοι τον χτύπησαν, προσθέτοντας ότι: «ως διπλωμάτης 20 χρόνια υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα όσο όλη μου τη ζωή. Αγωνίστηκα γι αυτήν την ιστορία, δεν πρέπει να χτυπιέμαι».

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι άγνωστοι που χτύησαν τον κ. Κουμουτσάκο, λίγο πριν την επίθεση βρίσκονταν δίπλα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, οι άγνωστοι δράστες επιχείρησαν να επιτεθούν και στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας και να επιβιβαστεί σε διερχόμενο αυτοκίνητο. 

Τον κ. Κουμουτσάκο  απομάκρυναν από το σημείο  αστυνομικοί. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας.

Ο Ελληνικός Τύπος έντυπος και ηλεκτρονικός αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός. 

Το news24.gr γράφει: 

Ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, όταν άγνωστοι προπηλάκισαν τον βουλευτή της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο. Τον χτυπούσαν με τα ΜΑΤ να παρατηρούν

 

Επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, που βρίσκονταν στη συγκέντρωση των Ποντίων στο Σύνταγμα.

Άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση προπηλάκισαν και χτύπησαν το βουλευτή της ΝΔ, πριν προλάβουν τα ΜΑΤ να επέμβουν. Η ομάδα ατόμων που φωνάζει “αλήτες, προδότες, πολιτικοί” – ένα σύνθημα που έχει συνδεθεί με τη Χρυσή Αυγή- και κινείται προς το μέρος του βουλευτή, περνά ανάμεσα από τα ΜΑΤ για να του επιτεθεί.

Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής απάντησε ότι δεν γνωρίζει ποιοι τον χτύπησαν, δήλωσε, ωστόσο, ότι «ως διπλωμάτης 20 χρόνια υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα όσο όλη μου τη ζωή. Αγωνίστηκα γι αυτήν την ιστορία, δεν πρέπει να χτυπιέμαι».

 

 

 

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι ακολούθησαν επεισόδια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών, ενώ λόγω των επεισοδίων, η Προεδρική Φρουρά αποχώρησε από το σημείο.

Καρέ καρέ η επίθεση

Η αστυνομία μελετά τα βίντεο για να εντοπισθούν οι δράστες

Τα βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου μελετά η αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες του ξυλοδαρμού .

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή αναζητείται ο διαδηλωτής με το μαύρο τζόκεϊ ο οποίος έχει αναγνωρισθεί από το βίντεο την ώρα που χτυπάει με γροθιά τον κ. Κουμουτσάκο.

Παράλληλα διενεργείται προανάκριση και δεν αποκλείεται να διαταχθεί έρευνα από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να διαπιστωθεί αν οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν όπως έπρεπε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Πάντως όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτερος αξιωματικός, οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων δεν ήταν ενημερωμένοι για την παρουσία του κ. Κουμουτσάκου στο σημείο και είδαν ξαφνικά έναν άνθρωπο να δέχεται επίθεση. Αμέσως κινήθηκαν προς το σημείο και τον φυγάδευσαν ενώ τα ΜΑΤ συνεπλάκησαν με τους επιτιθέμενους τους οποίους απώθησαν.

Πληροφορίες πως πρόκειται για άτομα που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247 από την ελληνική αστυνομία, φαίνεται πως τα άτομα που εμπλέκονται στην επίθεση πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή. Σε ανακοίνωσή της  αργότερα η ΓΑΔΑ δήλωσε: “Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν ήδη επιληφθεί και διερευνούν το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος βουλευτών, που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις”.

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνο το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή στο Βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο. Η επίθεση αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας. Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το φλερτ με την πατριδοκαπηλία ούτε μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο, ούτε αρμόζει σε  πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές.

Νέα Δημοκρατία: Να συλληφθούν οι δράστες

Η Νέα Δημοκρατία, καταδίκασε τα αποτρόπαια γεγονότα και ζήτησε να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες της επίθεσης. Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για φασιστοειδή που εκμεταλλεύθηκαν τη συγκέντρωση των Ποντίων.

“Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού. Τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή κ. Μ. Βαρβιτσιώτη. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.

Καλούμε την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Καλούμε τέλος την κυβέρνηση και τους υπουργούς που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού”, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Γεροβασίλη: Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά, γίνεται ο ίδιος θύμα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε: “Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο κος Κουμουτσάκος έξω από το Κοινοβούλιο. Είδαμε τις τελευταίες μέρες να τροφοδοτείται, να διαμορφώνεται ένα κλίμα από αυτούς που παραδοσιακά φλερτάρουν με την ακροδεξιά. Για παράδειγμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο twitter, υπήρχε ανάρτηση του κου Γεωργιάδη, να δηλώνει, να λέει ότι οι Πόντιοι θα ζητήσουν το κεφάλι του κ. Φίλη επί πίνακι.

Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα. Επομένως, οι ακροδεξιοί δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη το απόγευμα και πήραν του κου Κουμουτσάκου.Θα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι ένα κόμμα της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού ή αν είναι απλά μια συνιστώσα της ακροδεξιάς.”

Απάντηση ΝΔ σε Γεροβασίλη:

Εντονη ήταν η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Με τις δηλώσεις της, η κυβερνητική εκπρόσωπος ουσιαστικά καλύπτει και δικαιολογεί τραμπούκους και φασιστοειδή. Ντροπή!”

ΑΝΕΛ: Φασιστικές αντιλήψεις

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος από ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία παρεισέφρησαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των Ποντίων για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τη Γενοκτονία.

Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη, αποκρουστική και καταδικαστέα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές διαπνέονται από φασιστικές αντιλήψεις που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και τη Δημοκρατία».

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου

Το ΚΚΕ με σχόλιό του καταδικάζει την επίθεση «από φασιστοειδή, σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντιακών Ενώσεων» τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ποντιακής καταγωγής».

To Πρώτο Θέμα στο ρεπορτάζ του επισημαίνει τα εξής:

Σοκ από την τυφλή βία τραμπούκων σε βάρος του Κουμουτσάκου

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο αποτυπώνουν την αγριότητα της επίθεσης – Έριξαν γροθιές και κλωτσιές στον βουλευτή της ΝΔ – Ο κ. Κουμουτσάκος κατονόμασε οπαδούς της Χρυσής Αυγής ως δράστες του ξυλοδαρμού

Σοκ προκαλεί η άγρια επίθεση που δέχθηκε από ομάδα ακραίων στοιχείων ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Σύνταγμα.

Ο κ. Κουμουτσάκος βρέθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, αλλά η παρουσία του δεν έγινε δεκτή από συγκεκριμένα άτομα που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την οργή των Ποντίων. 

Ομάδα ατόμων προπηλάκισε τον γαλάζιο βουλευτή, εκτόξευσε εναντίον του μπουκάλια με νερό, του φώναζε «παραιτήσου» χαρακτηρίζοντάς τον παράλληλα «προδότη». 

Ο κ. Κουμουτσάκος δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή, αντίθετα κατευθύνθηκε προς το μέρος των αστυνομικών και στάθηκε ακριβώς από πίσω τους. Ωστόσο η συγκεκριμένη ομάδα διαδηλωτών δεν σταμάτησε και αποπειράθηκε να διαπεράσει τις αστυνομικές δυνάμεις για να γρονθοκοπήσει εκ νέου τον βουλευτή. Οι άνδρες της Αστυνομίας επενέβησαν για να τους σταματήσουν και η ένταση οξύνθηκε. 

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν:

Δείτε εδώ το βίντεο με τη γροθιά στο πρόσωπο που δέχτηκε ο κ. Κουμουτσάκος
 

 

 

 

Κουμουτσάκος: Προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή αυτοί που μου επιτέθηκαν

Ο κ. Κουμουτσάκος εισήλθε στη συνέχεια στη Βουλή με τα γυαλιά σπασμένα και το πρόσωπο γεμάτο μώλωπες και αίματα, ενώ το σακάκι του ήταν σκισμένο.  Μιλώντας σε δημοσιογράφους εντός του Κοινοβουλίου, με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του, ο βουλευτής «έδειξε» τη Χρυσή Αυγή, αναφέροντας ότι τον πλησίασε ομάδα νεαρών, οι οποίοι τον εγκλώβισαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Περιγράφοντας τις κινήσεις τους εναντίον του, είπε ότι τον τραβούσαν, του πετούσαν αντικείμενα και του φώναζαν «Τι κρατάτε τον Φίλη ; Το γουρούνι; Εσείς τι κάνετε για να παραιτηθεί;” και συνέχισαν:   Όλοι ίδιοι είστε. Κάνατε αποικία την Ελλάδα». 

Θύμα των τραμπουκισμών παραλίγο να πέσει και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Όπως ο ίδιος ανέφερε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες τον περικύκλωσε ομάδα νεαρών -τους οποίους ο κ. Βαρβιτσιώτης κατονόμασε ως μέλη του ΕΠΑΜ – και οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από μέλη της Χρυσης Αυγής, όπως είπε ο πρώην υπουργός, τον καταδίωξαν  με σκοπό να του επιτεθούν. 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόλαβε και κατέφυγε εντός του κτιρίου της Βουλής, ενώ οι ακραίοι που τον κυνηγούσαν επιτέθηκαν σε έναν αστυνομικό που προσπάθησε να τον προστατεύσει και εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδικάζει την επίθεση – «Δεν ήταν από εμάς»

Σε δηλώσεις του προς τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδίκασε το επεισόδιο κι έκανε λόγο για μια εικόνα ντροπής που δεν εχει σχέση με τη συγκέντρωση. Όπως δήλωσε “πληροφορήθηκα όταν ημουν στη Βουλή για να δώσω ψήφισμα ότι κάποιος πολιτικός δέχτηκε επίθεση. Δεν ήταν από εμάς και καταδικάζουμε τη βία”.

 

 

 

Εντύπωση προκαλεί πάντως η «νοθρή» αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην πορεία των Ποντίων και η χαρακτηριστική καθυστέρηση με την οποία επενέβησαν για να προστατεύσουν έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν στόχος επίθεσης τραμπούκων μπροστά από το κτίριο της Βουλής! 

Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας έλεγαν ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια και εξηγούσαν ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα εξετάσουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την τραμπούκικη επίθεση εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, ώστε να ταυτοποιήσουν τους δράστες της επίθεσης. 


 

Τέσσερις «γνωστοί» στην ΕΛ.ΑΣ. οι άντρες που ξυλοκόπησαν τον Κουμουτσάκο

Η αστυνομία αναζητά τον χρυσαυγίτη με το προσωνύμιο «γυμναστής», δύο άτομα που συμμετείχαν σε επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ και άλλο ένα ακραίο στοιχείο –  Θέμα χρόνου η σύλληψή τους λένε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ένας ψηλός, νεαρός γνωστός στους κύκλους των ακροδεξιών οργανώσεων με το προσωνύμιο «γυμναστής», δύο άτομα γνωστά στην αστυνομία γιατί πριν μήνες είχαν συμμετάσχει σε επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ και ένα ακόμη πρόσωπο που κινείται σε ακραίους χώρους αποτελούν τους τέσσερις πρώτους στόχους της Κρατικής Ασφάλειας για το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου έξω από το κοινοβούλιο. 
 

Για το «γυμναστή», τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ εξετάζεται η σχέση των υπολοίπων τριών με τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Δείτε εδώ το αποκαλυπτικό βίντεο του Mega, στο οποίο φαίνεται ο άνδρας που γρονθοκόπησε τον Γιώργο Κουμουτσάκο, να βγαίνει από το μπλοκ της ΧΑ
 

Αξίζει να τονισθεί πως πέραν των τεσσάρων που αποτελούν τους κύριους υπόπτους οι έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας απλώνονται σε ένα δεύτερο κύκλο τριών – τεσσάρων περίπου ατόμων που βγήκαν από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου χθες το απόγευμα στο Σύνταγμα. 

Για το λόγο αυτό έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών τα πέντε λεωφορεία που έφθασαν στο κέντρο από το Μενίδι και τα είχαν μισθώσει άτομα από τη Χρυσή Αυγή.  

Παράλληλα, βίντεο από τα σημεία της επίθεσης και του άγριου ξυλοδαρμού του βουλευτή όπως επίσης και υλικό από τις κάμερες κυκλοφορίας έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο και εξετάζονται σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν όλα τα στοιχεία των εμπλεκομένων αλλά και να δουν πώς κινήθηκαν μετά την επίθεση.  

Πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ λένε πως είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση του Συντάγματος και ενδεχομένως κάποιοι που γνωρίζουν ότι αναζητούνται από την Αστυνομία να έχουν «λουφάξει» προκειμένου να περάσει το αυτόφωρο και στη συνέχεια να επιλέξουν πότε θα παρουσιαστούν στις αρχές για να δώσουν εξηγήσεις και να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται στη δικογραφία που σχηματίζεται από την Κρατική Ασφάλεια.  

Τέλος, εύλογα ερωτήματα δημιουργεί η στάση της Αστυνομίας. 

Γιατί δηλαδή οι αστυνομικοί δεν προστάτευσαν εξ αρχής το βουλευτή όταν είδαν κάποιους από τους συγκεντρωμένους να κινούνται απειλητικά εναντίον του να του φωνάζουν και να του πετούν μπουκάλια με νερό. Το αρχηγείο κάλυψε απολύτως τη μία διμοιρία των ΜΑΤ με τους είκοσι αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο και θεωρούν ότι έκαναν τα προβλεπόμενα για να προστατεύσουν τον κ. Κουμουτσάκο.   

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε εδώ το βίντεο με τη γροθιά στο πρόσωπο που δέχτηκε ο κ. Κουμουτσάκος
 

 

 

 


 

 

To real.gr

Ανανδρη επίθεση από μερίδα ακραίων διαδηλωτών δέχθηκε μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος το απόγευμα της Πέμπτης. 

Εκείνη την ώρα στο σημείο βρισκόταν η πορεία των ποντιακών οργανώσεων που διαμαρτύρονταν για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη. 


real.gr epithesi se koumoutsako από realmedialive 

Στα πλάνα του Mega φαίνεται ευκρινώς ο δράστης που γρονθοκόπησε τον Γιώργο Κουμουτσάκο. 


Real.gr ο δράστης της επίθεσης κατά του… από realmedialive 

Όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία του Γιώργου Κουμουτσάκου στον χώρο μερικοί από τους διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον του με απειλητικές διαθέσεις. 

Άλλοι τον προπηλάκισαν λεκτικά, ενώ τουλάχιστον δυο άτομα, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων αστυνομικών των ΜΑΤ που φύλασσαν το σημείο του επιτέθηκαν. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ένας τον γρονθοκόπησε στο κεφάλι, ενώ μια γυναίκα τραβούσε με μανία το σακάκι του βουλευτή της ΝΔ σκίζοντάς το. 


Real.gr επίθεση κατά Κουμουτσάκου Mega από realmedialive 

Μόνο μετά από αρκετή ώρα και αφού υπήρξε παρέμβαση πιο ψύχραιμων παριστάμενων ο Γιώργος Κουμουτσάκος και υπό την προστασία της αστυνομίας φυγαδεύτηκε στο κτίριο της βουλής. 


 

Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου βρίσκεται η Αστυνομία.
 
Ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε ως αυτουργούς μέλη της ΧΑ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η Κρατική Ασφάλεια που έχει στα χέρια της όλο το τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό από την επίθεση, εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν οι δράστες της επίθεσης, να εντοπιστούν και να συλληφθούν. 



Για ακροδεξιούς τραμπούκους, «που καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα και αναφέρει ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους.


real.gr epithesi se koumoutsako από realmedialive 

Ειδικότερα, ο κ. Τόσκας εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό τονίζοντας με νόημα ότι «οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε ότι «η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου. Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αμέσως μετά την επίθεση σε βάρος του δήλωσε μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η ΧΑ, καθώς οι δράστες βγήκαν μέσα από το μπλοκ της. 

Στο μικροσκόπιο ομάδα οπαδών της ΧΑ

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα βίντεο που αποτυπώνουν την στιγμή της επίθεσης, οι δράστες βγήκαν από μπλοκ της ΧΑ που συμμετείχε στη διαδήλωση στο Σύνταγμα. 



Ενας άνδρας με μαύρο μπουφάν και μαύρο καπέλο φαίνεται ευδιάκριτα να γρονθοκοπεί τον Γιώργο Κουμουτσάκο.


Real.gr επίθεση κατά Κουμουτσάκου Mega από realmedialive 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η Κρατική Ασφάλεια γνωρίζει πάρα πολύ καλά και έχει βάλει στο μικροσκόπιο ομάδα της ΧΑ η οποία με πέντε λεωφορεία έφτασαν από τη Δυτική Αττική στην πλατεία Συντάγματος. 


Real.gr ο δράστης της επίθεσης κατά του… από realmedialive 

Μεταξύ αυτών των ατόμων φέρεται να είναι και το άτομο που διακρίνεται καθαρά να χτυπά τον βουλευτή της ΝΔ, ενώ ερευνάται η εμπλοκή και ενός ατόμου που φέρει το προσωνύμιο «γυμναστής». 



Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν ήδη επιληφθεί και διερευνούν το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος βουλευτών, που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες. 




Δήλωση Α.Γρέκου

Ο βουλευτής της ΧΑ Αντώνης Γρέγος που συμμετείχε στη διαδήλωση στράφηκε κατά του Γ.Κουμουτσάκου. «Με μια γενικόλογη δήλωση ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, με ενέπλεξε στην επίθεση εναντίον του. Είναι ψευδές και συκοφαντικό αυτό και επειδή εκλέγομαι από το 2012 και σέβομαι τους πολίτες που με τιμούν, του ζητώ να με αποκαταστήσει άμεσα και να ανακαλέσει», είπε ο βουλευτής της ΧΑ, Α. Γρέγος, λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια. Αλλιώς, όπως ανέφερε, θα υποβάλλει μήνυση και θα καταθέσει αγωγή εναντίον του.

 

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση

Έντονη αντιπαράθεση και βαρείς χαρακτηρισμούς στη Βουλή προκάλεσε η άνανδρη επίθεση που δέχθηκε μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την συγκέντρωση Ποντιακών Σωματείων στο Σύνταγμα. 

Στο στόχαστρο της ΝΔ μπήκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό», ενώ η κυβέρνηση έβαλε στο κάδρο τον Άδωνι Γεωργιάδη, λόγω των αναρτήσεων του στο Twitter. 

Κουμουτσάκος: Θα υποβάλλω μήνυση

Αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε από ακραία στοιχεία, με αίματα στο πρόσωπο αλλά και με σκισμένο σακάκι, ο Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε στη Βουλή και απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη ανέφερε ότι η Ιστορία ούτε παραγράφεται, ούτε διαγράφεται. 


Real.gr ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ από realmedialive 

«Έχουν υπάρξει πολλοί που επιχείρησαν την παραχάραξη της εθνικής μας Ιστορίας. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μεταξύ αυτών μπορεί να συγκαταλεχθεί υπουργός Παιδείας της χώρας» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Έχοντας υποστεί τη βιαιοπραγία ακραίων και απαράδεκτων τραμπούκων, είμαι πεπεισμένος ότι αυτή τη δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή και το νερό για να τραφούν αυτά, τα δίνουν δηλώσεις όπως αυτή που κάνατε». 

Πως αποφεύχθηκε η πρόταση μομφής εναντίον του Φίλη 

Ο πρόεδρος της ΝΔ πληροφορήθηκε το δυσάρεστο γεγονός στο δρόμο προς τη Λαμία, όπου θα μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση για τις εσωκομματικές εκλογές.

Φανερά εκνευρισμένος, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επικοινώνησε πρώτα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο προκειμένου να πληροφορηθεί για την κατάσταση της υγείας του και στη συνέχεια συνομίλησε με τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο της πρότασης μομφής εναντίον του υπουργού Παιδείας. 

Με πρόταση μομφής κατά του Ν. Φίλη απείλησε ο Β. Μεϊμαράκης

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, με τα οποία ο Ευ. Μεϊμαράκης ήταν σε ανοικτή γραμμή, αποφασίστηκε τελικά η αξιωματική αντιπολίτευση να μην προχωρήσει σε αυτή την κίνηση για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν η ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, που βρίσκονταν σε εξέλιξη και μπορεί να δημιουργείτο εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας και ο δεύτερος ήταν να μην χαθεί από τόσο νωρίς το δικαίωμα της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής. 

Καρέ-καρέ η επίθεση στον Γ.Κουμουτσάκο

Σε περίπτωση που το έπραττε, θα μπορούσε να το θέσει εκ νέου μετά από έξι μήνες. Τελικά, αποφασίστηκε να κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση, την οποία υπογράφει όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ενώ ο πρωθυπουργός απέφυγε ήδη να απαντήσει σε ερώτηση που του είχε καταθέσει ο Μάκης Βορίδης, πριν από την επίθεση εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου, για τα όσα είχε υποστηρίξει για την Γενοκτονία των Ποντίων ο Νίκος Φίλης. 

Φίλης: Δεν όπλισα εγώ τους τραμπούκους 

Ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον κ. Κουμουτσάκο, υποστήριξε ότι δεν όπλισαν οι δικές του δηλώσεις τα χέρια των τραμπούκων. «Ποιοι οπλίζουν τα χέρια των τραμπούκων; Ποιοι όπλιζαν μέχρι πρόπερσι με μαχαίρια τους εγκληματίες για να σκοτώνουν φτωχούς ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας; Ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας, επιτιθέμενος στην Χρυσή Αυγή. 

«Στη Δημοκρατία, καθεστώς αναστολής προσωπικής άποψης δεν υπάρχει. Αυτό είναι γενοκτονία άποψης, είναι γενοκτονία για τη Δημοκρατία, αν επιμένουμε ότι πρέπει να βάζουμε στον πάγο τις πολιτικές μας απόψεις» σημείωσε ο Νίκος Φίλης και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Σέβομαι τον πατριωτισμό των συμπολιτών μου. Τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα και τον πόνο των Ελλήνων Ποντίων, σέβομαι την επίσημη θέση της ελληνικής πολιτείας και ζητώ να σεβαστείτε και εσείς το δημοκρατικό μας πολίτευμα». 

Κόντρα Γεροβασίλη – ΝΔ

Η σύγκρουση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίστηκε μετά την δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου για την επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο. Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες διαμορφώνεται ένα κλίμα «από αυτούς που παραδοσιακά φλερτάρουν με την ακροδεξιά».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έστρεψε τα βέλη της κατά του βουλευτή και υποψήφιου για την ηγεσία της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη: «Στο twitter, υπήρχε ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη, να δηλώνει, να λέει ότι οι Πόντιοι θα ζητήσουν το κεφάλι του κ. Φίλη επί πίνακι. Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης, αφού εξέφρασε την συμπαράστασή του στον Γιώργο Κουμουτσάκο, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να διώξει γρήγορα από τη θέση του τον κ. Φίλη. «Η παρουσία του κ. Φίλη καθίσταται προκλητική για όλο τον ποντιακό Ελληνισμό και για όλο τον Ελληνισμό. Και δίνει άλλοθι σε στοιχεία φασιστικά για να δρουν κατ’ αυτόν τον τρόπο».