Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Δεν έχει νόημα να γράφουμε πλέον. Το θέμα έχει λήξει. Το μεταναστευτικό θα καταστρέψει τη χώρα μας. Να κλείσουν τα σύνορα και μετά να ψάξουν να βρούν λύσεις.

Μια οικουμενική κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τίποτα. Ηγέτες υπάρχουν. Πρέπει να καταλάβουν και οι ρεμπεσκέδες όμως, ότι πρέπει να κάνουν στην άκρη. Δεν το βλέπουν ακόμη αλλά θα είναι πολλοί απο αυτούς μέσα στα πρώτα θύματα. Οι σφαίρες δεν έχουν όνομα… καί χέστηκε η φοράδα στ’αλώνι αν κερδίσει η ΝΔ. Είναι όλοι τους ανίκανοι και πλειοδοτούν στο ποιός θα παραδώσει Ελληνικό έδαφος περισσότερο.

Εϊναι μερικοί οικονομολόγοι της διαπλοκής, που ισχυρίζονται ότι μια έξοδος απο το ευρώ θα σώσει την Ελλάδα γιατί θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα προϊόντα της. Εϊναι αυτοί που έχουν σπουδάσει στις ΗΠΑ, όπου η παραγωγή είναι κάτι αυτονόητο. Στην Ελλάδα όμως αυτό δεδομένο δεν είναι. Είχαμε ταχθεί υπέρ ενός προσωρινού GREXIT αλλά το θέμα είναι ποιός θα κάνει τη συμφωνία. Άλλο εμείς άλλο αυτοί.

Πράγματι, η αύξηση της αξίας του yen ευνόησε διαχρονικά τα αμερικανικά προιόντα έναντι των Ιαπωνικών, όμως οι ΗΠΑ παράγουν προιόντα η Ελλάδα όχι (με τις ντομάτες δεν αγοράζεις αυτοκίνητα). Αυτό που γίνεται επίσης τώρα στη Κίνα (το προβλέψαμε και αυτό) θα ευνοήσει την Αμερικανική οικονομία (οι επιχειρήσεις παραγωγής θα επιστρέψουν απο τη Κίνα στις ΗΠΑ, θα λέγαμε και κάτι για τη Γερμανία αλλά είμαστε ευγενείς…) και θα δημιουργήσει μεγάλες αναταραχές στην πολυπληθή αυτή χώρα. Το νόμισμα και η παραγωγή, η σωστή φορολόγηση και ένα κράτος δικαίου είναι αυτά που χρειάζεται η Ελλάδα. Η κινητήρια μηχανή όμως είναι η παραγωγή και οι εξαγωγές, όπως και η φτηνή ενέργεια. Δυστυχώς για τη χώρα, οι κυβερνήσεις κάνουν τους εφοπλιστές πλουσιότερους, δεν ενδιαφέρονται για τη παραγωγή, ενώ με το ματαναστευτικό καταστρέφουν και το τουρισμό, όπως πρώτοι επισημάναμε.

Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας δεν επιλύεται με μια νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (δεν σας το έχουν πεί αλλά 14 δις ευρώ κάπου έχουν φύγει πάλι απο τις τράπεζες). Επιλύεται με μια σωστή διαχείριση των κόκκινων δανείων (εδώ θα παιχτούν φοβερά παιγνίδια με offshore) αλλά και με την αύξηση της εσωτερικής παραγωγής. Τα έχουμε πεί αυτά πολλές φορές. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τις επενδύσεις (βουτηχτές, αρπαχτές, ξεπούλημα δημόσιας και εκκλησιαστικής περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ κλπ) και η συμπληρωματική της εξουσία (αντιπολίτευση) για τον έλεγχο της προπαγάνδας. Κανείς εκτός απο εμάς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ τόσο πολύ για τη παραγωγή και το ενεργειακό όσο εμείς. Με χώμα απο τα λιγνιτορυχεία τάιζαν τη ΔΕΗ οι εργολάβοι της διαπλοκής αλλά και με καρκίνο, αφού ο λιγνίτης είναι καρκινογόνος και ΗΠΑ, ΕΕ και Κίνα έχουν εγγράφως συμφωνήσει για το περιορισμό του. Κάποια στιγμή άρχισαν και τις συκοφαντίες τα αδελφάτα για να μας βγάλουν εκτός κυκλοφορίας. Τη πάτησαν… τους γύρισε μπούμεραγκ.

Το μεταναστετυτικό θα δημιουργήσει αργά η γρήγορα πρόβλημα εθνικής ασφαλείας. Στη καλύτερη περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί θα χρειασθούν φαγητό. Αν δεν έχουν θα κλέψουν, θα δείρουν, θα βιάσουν κοκ. Παράλληλα θα ζητήσουν αλλαγές στη Παιδεία και στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι (νέο σύνταγμα). Κανείς δεν ξέρει πόσα εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζούν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και πόσοι απο αυτούς θα μείνουν στα νησιά, στη Θράκη και σε άλλες ευπαθείς περιοχές. Εμείς σαν πολίτες δεν έχουμε ερωτηθεί για όσα γίνονται και κανένα κόμμα δεν έχει θέση για αυτά. Παπαρολογίες λένε απο το πρωί ως το βράδυ. Άρα μας δουλεύουν. Είναι όλοι ψεύτες.

Είναι γραμμένο και στα μνημόνια ότι οι μετανάστες πρέπει να έχουν εργασία (δεν σας το είπε ούτε αυτό κανένας). Αυτό θα φέρει τρομερές συγκρούσεις σε όλη την επικράτεια και πιθανόν τη παρέμβαση της Τουρκίας που καραδοκεί για παρεξήγηση, όπως έκανε με την ISIL στη Συρία.

Την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα οι Εφιάλτες τη πούλησαν, ξεχάστε την. Την οικονομία και την εθνική κυριαρχία επίσης. Όλοι έχουν ευθύνη. Καμμία εξαίρεση.

Αν δεν κάνουν στην άκρη η Ελλάδα θα διαλυθεί. Αυτό είναι τελεσίδικο και η πρόβλεψή μας αυτή δεν πρέπει να είναι υπο αμφισβήτηση. Η χρεοκοπία και το bailin στις μικροκαταθέσεις παίζει περισσότερο απο ποτέ. Αυτά δεν προανακοινώνονται.

Για τα 14 δις των τραπεζών σας το είχαμε πεί και αυτό πρίν μήνες. Μας διαβάζετε; Δεν είμαστε με κανένα. Δεν λένε τίποτα αυτοί. Θα σας πούμε και κάτι ακόμη. H εκτίμηση μας είναι α) ότι όλοι οι Γερμανοί πολιτικοί αλλά και η ευρωπαϊκή επιτροπή είναι πολύ κοντά με το ελληνικό κατεστημένο των ολιγαρχών (το μεσάζοντα τον κάνουν οι πολιτικοί) και β) ότι το Σκάι και το ΜΕΓΑ αν κλείσουν, δεν θα κλείσουν χάρη στο νόμο για τις άδειες αλλά γιατί έχουν γίνει στόχος.

Oι πολιτικοί των ξένων δεν ενεργούν σαν γραφεία ταξειδίων όπως λέει ο κ.Φάιμαν αλλά σαν προδότες.