Παρέμβαση κατά την διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, έκανε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Το θέμα της συζήτησης ήταν η Έκθεση προόδου σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

 Φυσικά, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής επεσήμανε το γεγονός πως η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη και απαρίθμησε τις αμέτρητες περιπτώσεις κατά τις οποίες η διαχρονική συμπεριφορά των Τούρκων το αποδεικνύει. Τόσο με τις καθημερινές παραβιάσεις εναντίον της Ελλάδος και την συνεχιζόμενη κατοχή τμήματος της Κύπρου, όσο και με την στάση της υπέρ των εγκληματιών του Χαλιφάτου αλλά και στο μεταναστευτικό, επιβεβαιώνει η Τουρκία όσους λένε πως οι λόγοι που απολαμβάνει την στήριξη κάποιων Ευρωπαίων -και κυρίως των Γερμανών- πολιτικών, έχουν να κάνουν μόνο με οικονομικά και πολιτικά κίνητρα.

 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

 

“Και μόνο η ονομασία “Έκθεση Προόδου για την Τουρκία” είναι ατυχής και δείχνει πως οι Ευρωπαίοι πολιτικοί εξωραΐζουν την πραγματικότητα και επιθυμούν να εξυπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα. Σε κανένα τομέα  δεν έχει σημειώσει πρόοδο η Τουρκία.

 

Αντιθέτως, παραμένει πάντα ένα κράτος αλαζονικό, μακριά από κάθε έννοια σεβασμού προς τους γείτονες του, με πλήρη αδιαφορία προς το Διεθνές Δίκαιο. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως η τουρκική κυβέρνηση υποστήριξε τους εγκληματίες του Ισλαμικού Χαλιφάτου, πως συνεχίζει εδώ και σαράντα δύο χρόνια να κατέχει παράνομα τμήμα της Κύπρου και κάθε μέρα προβάλλει εδαφικές διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδος.

 

Στο θέμα του μεταναστευτικού. Την ίδια μέρα που επαναπροωθήθηκαν 150 μετανάστες προς την Τουρκία έφθασαν στα ελληνικά νησιά 600. Η Τουρκία κάνει τα στραβά μάτια ή συνεργάζεται με τους δουλέμπορους.

 

Και μία από αυτές τις ενέργειες θα αρκούσε για να έχει διακοπεί προ πολλού κάθε σκέψη για συνεργασία με αυτό το κράτος. Αντιθέτως όμως, η Ένωση επιμένει να θεωρεί στρατηγικό εταίρο την Τουρκία, με ένα καθεστώς που φυλακίζει όποιον τολμά να το αμφισβητήσει. Τελευταία μάλιστα αποφάσισε να σέρνει στα δικαστήρια και δημοσιογράφους άλλων χωρών αν τολμούν να σατιρίζουν τον μεγάλο Σουλτάνο Ερντογάν. Με την συμπαράσταση βεβαίως και της Καγκελαρίου Μέρκελ, που μάλλον σκέφτηκε πως είναι πολλοί οι Τούρκοι ψηφοφόροι στην Γερμανία.”