Επίθεση του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης προς το Γιάνη Βαρουφάκη

 

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης εξαπέλυσε επίθεση στο Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο τελευταίος για τον ίδιο κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές.

 

Με συνεχόμενες αναρτήσεις του στο twitter ο Γιάννης Δραγασάκης κατηγόρησε τον πρώην Υπουργό Οικονομικών για “συνεχίζει τις μυθοπλασίες επιχειρώντας να ξαναγράψει την ιστορία”.

 

 

Με δεύτερη ανάρτησή του αναφέρει  ότι η συνάντηση με Ντράγκι στην οποία αναφέρεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, δεν υπήρξε ποτέ και πως οι μόνες συναντήσεις που έγιναν με τον επικεφαλής της ΕΚΤ ήταν στις 5/5 (Φρανκφούρτη) και στις 27/6 (Βρυξέλλες). Και οι δύο έγιναν με τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, προσθέτει ο κ. Δραγασάκης.

 

 

 

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Athens Live», υποστήριξε  ότι στην πρώτη συνάντησή του στη Φρανκφούρτη με τον Μάριο Ντράγκι, ο κεντρικός τραπεζίτης του είπε «μην ξαναπείς τίποτα με τα ομόλογα του S&P προγράμματος» και ο κ. Βαρουφάκης του είπε «εντάξει, αλλά κι εσύ δεν θα μου κλείσεις τις τράπεζες».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Δραγασάκης «πήγε ένα μήνα μετά και του είπε (σ.σ. του Μάριο Ντράγκι) μην ακούς τι λέει ο Βαρουφάκης, θα του προβάλω εγώ βέτο και τελειώσαμε».