Στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ-Επίκεντρο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης εν όψει του αυριανού Eurogroup

Τελευταία ενημέρωση: 15:49

Στη συνάντηση διάρκειας περίπου 40 λεπτών που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, αντικείμενο της συζήτησης ήταν το προσφυγικό, ενώ, εκφράστηκε και αισιοδοξία ότι αύριο η συνεδρίαση του Eurogroup θα έχει θετική έκβαση σε όλα τα ζητήματα.

Συναντήσεις με Αντόνιο Κόστα και Μάικλ Χίγκινς

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός είχε σύντομη συνάντηση με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς, «με έναν παλιό φίλο της Ελλάδας», όπως έγραψε σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter.

—————————————————————————————————————————

Συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, περίπου στις 13:00, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ, στην Κωνσταντινούπολη

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν η πορεία της υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, αλλά και η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενόψει του αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για την Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ βρίσκεται ο πρωθυπουργός, όπου πέρα από τη συνάντησή του με την Γερμανίδα Κανγκελάριο, αναμένεται να συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδος είναι «ένα νεό όραμα για την ανθρωπιστική δράση» και πρόσθεσε:

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο κρίσεις ταυτόχρονα, διαφυλάσσοντας τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.