Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για επαφές στα Ηνωμένα Έθνη συνοδευόμενος από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβη Νίκο Αμιλίου και την Διευθύντρια του Γραφείου του κα Κούλα Σοφιανού, είχε σήμερα (8.6.16) το πρωί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την ευχαρίστηση του για τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής τονίζοντας ότι στο πρόσωπο του η Κύπρος νιώθει ένα θερμό συμπαραστάτη, προστάτη και φίλο. «Όποτε είχαμε να περάσουμε δύσκολες περιόδους η στοργή του σεβασμιωτάτου ήταν πάντοτε ξεκάθαρη. Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου κινούνται τα νήματα ολόκληρου του κόσμου η συμβολή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τα κέντρα λήψεως αποφάσεων είναι σημαντική και αποτελεσματική» είπε ο κ. Υπουργός.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξέφρασε χαρά για την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών και σημείωσε ότι με τον κ. Υπουργό πάντοτε έχουν ουσιαστική επικοινωνία. «Είναι πνευματική επικοινωνία, είναι πολιτική επικοινωνία, είναι επικοινωνία επί διεθνών αλλά και τοπικών θεμάτων και βέβαια το επίκεντρο είναι η Κύπρος, πάντοτε με την οποία όντως έχουμε άρρηκτους, ουσιαστικούς και θερμοτάτους δεσμούς και αισθανόμαστε την μεγάλη ευθύνη γιατί έχουμε τον βαθύτατο πόθο να δούμε τη λύση του Κυπριακού» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. Παράλληλα ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Κασουλίδη που τον επισκέφθηκε και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο που επιτελεί ως Υπουργός Εξωτερικών, ιδίως στην Αμερική όπου υπάρχουν τα κέντρα αποφάσεως για πολλά θέματα.