Ανακρίβειες και λάθη στην έκθεση  για την Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας της Ε.Ε.

Συναδινός: Η Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, πρέπει να σταματήσει να είναι μια κοροϊδία

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας και απευθυνόμενος στον εισηγητή της έκθεσης κ. Πάσκου τόνισε ότι, δε δύναται σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αναγράφονται ανακρίβειες και κυρίως να παρατηρούνται επιτηδευμένες παραλείψεις, για γεγονότα στρατιωτικής εισβολής που άλλαξαν τα ευρωπαϊκά σύνορα με τη βία.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε,

Επιλεκτικά θυμάται ο κύριος Πάσκου, επισημαίνω στον εισηγητή της έκθεσης, ότι σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν πρέπει να αναγράφονται ανακρίβειες.

Το οφείλει ως ευρωβουλευτής και ως πρώην Υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην έκθεση ότι, για πρώτη φορά μετά το Β¨ΠΠ άλλαξαν ευρωπαϊκά σύνορα με τη βία, δηλαδή στην Ουκρανία και υπογραμμίζει το διεθνή αντίκτυπο της στρατιωτικής κατοχής.

Θα ήθελα λοιπόν να του υπενθυμίσω, την παράνομη εισβολή της Τουρκίας και τη στρατιωτική κατοχή και εποικισμό του 37% του εδάφους της Κύπρου. Μια στρατιωτική κατοχή, που συνεχίζεται παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις όλων των διεθνών οργανισμών.

Επίσης τη βίαιη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, την απόσχιση του Κοσόβου και άλλα, ή επειδή εμπλέκεται η Γερμανία και η Αμερική τα παραλείπει; Προς αποκατάσταση λοιπόν, της αλήθειας και του δικαίου, ο εισηγητής της έκθεσης οφείλει να συμπεριλάβει στην έκθεσή του τα παραπάνω. Διότι όπως προκύπτει, η Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας, είναι μια κοροϊδία.

 

Ευχαριστώ.

Δείτε την παρέμβαση στο βίντεο που ακολουθεί