Παρέμβαση του ευρωβουλευτή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018: Η εθνομηδενική κουλτούρα που προωθείται θα δώσει σύντομα στη θέση της στην εθνική, πατριωτική και φιλολαϊκή κουλτούρα

 

Διαβάστε την παρέμβαση του Στρατηγού Συναδινού

Η οικονομική κρίση είναι πρωτίστως πολιτική και οφείλεται στην απουσία πολιτικών, ικανών να παίρνουν σωστές αποφάσεις

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τις κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό του 2018 τονίζοντας ότι, η διαχείριση και ο επιμερισμός των κονδυλίων του προϋπολογισμού, αποδεικνύει αυτό που όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες ενστερνίζονται, ότι η οικονομική κρίση είναι πρωτίστως πολιτική και οφείλεται στην απουσία πολιτικών, ικανών να παίρνουν σωστές αποφάσεις, καταλήγοντας ότι η πολυπολιτισμική εθνομηδενική κουλτούρα που προωθείται είναι λανθασμένη και σύντομα στη θέση της θα υιοθετηθεί εθνική, πατριωτική και φιλολαϊκή.

Ακολουθεί η ομιλία:

 

Κύριε Πρόεδρε,

Ο προϋπολογισμός της Ένωσης προσφέρεται μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων και μηχανισμών του, να δίνει λύσεις και να επιδρά καταλυτικά, στις  προκλήσεις, τα προβλήματα και στις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και τα κράτη της Ευρώπης.

Η διαχείριση και ο επιμερισμός των κονδυλίων, αποδεικνύει αυτό που όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες ενστερνίζονται. Η οικονομική κρίση είναι πρωτίστως πολιτική και οφείλεται στην απουσία πολιτικών, ικανών να παίρνουν σωστές αποφάσεις.

Η λαθρομετανάστευση και η αύξηση της τρομοκρατίας οφείλονται αφενός στο λάθος χρηματοδοτικό επιμερισμό και αφετέρου στην κακοδιαχείριση των κονδυλίων.

Η πολιτική ελίτ προσπαθεί να χειραγωγεί την κοινή γνώμη με ενοχικά και φοβικά σύνδρομα. Όμως, ο φόρος αίματος των τρομοκρατικών επιθέσεων και το πάρτι κατασπατάλησης εκατομμυρίων που απολαμβάνουν φίλοι και συγγενείς  της καθεστηκυίας τάξης, αποτυπώνεται στο μυαλό και τη συνείδηση των πολιτών.

Ο προϋπολογισμός αφορά σε χρήμα.  Για να κερδίζεις χρήματα χρειάζεται ταλέντο, αλλά για να ξοδεύεις, χρειάζεται κουλτούρα.

Η πολυπολιτισμική εθνομηδενική κουλτούρα που προωθείται είναι λανθασμένη. Σύντομα στη θέση της θα υιοθετηθεί η εθνική, πατριωτική και φιλολαϊκή κουλτούρα.

 

Ευχαριστώ.

Ελευθέριος Συναδινός

Αντιστράτηγος ε.α.

Ευρωβουλευτής

 

 

Δείτε το βίντεο της παρέμβασης