Νέα εποχή στη Μέση Ανατολή με τη σφραγίδα Τράμπ-Ενισχύεται η Ρωσία-Διαλύεται η Τουρκία

 

Η στήριξη των ΗΠΑ στο Κουρδιστάν περνάει τη θηλειά στην Τουρκία και βάζει στη γωνία τόσο το κεμαλικό όσο και το στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας. Διαβάστε το άρθρο του Νίκου Χειλαδάκη

ΟΙ ΗΠΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια καινούργια «βόμβα» έσκασε στην Άγκυρα από την είδηση που πρώτα δημοσιεύτηκε σε συριακή επίσημη ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υπόγραψαν με τα κουρδικά γκρουπ την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν σε Συρία και Ιράκ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την ενεργό συμμέτοχη και προέλαση των κουρδικών δυνάμεων προς κατάληψη των πόλεων Ράκκα και Tabka, που είναι υπό κατοχή των Τζιχαντιστών, καταλύοντας ολοκληρωτικά το ισλαμικό κράτος.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε, όπως αναφέρεται, στην Ουάσιγκτον, μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και των Κουρδών του YPG, που για την Άγκυρα είναι «κόκκινο πανί» και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση με την οποία η Τούρκοι βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο.

Την είδηση επιβεβαιώνει και το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, σύμφωνα με το οποίο είναι σε εξέλιξη το μεγάλο σχέδιο αναδιάρθρωσης των συνόρων στην Μέση Ανατολή που είχαν εκπονήσει οι ΗΠΑ πριν από χρόνια.

Οι εκπρόσωποι των Κούρδων της Συρίας, Müslim Mihemed και Ewwas Eli, δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν το γεγονός αλλά επιβεβαίωσαν ότι έχουν υπογραφεί μεταξύ των Κούρδων και των ΗΠΑ κάποιες συμφωνίες για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Όπως φαίνεται ο παλιός εφιάλτης της Άγκυρας τώρα γίνεται πραγματικότητα, με όλες τις καταλυτικές συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Εμάς θα μας επηρεάσουν ???

 

Διβάστε ακόμα τι αποκαλύπτει ο Νίκος Χειλαδάκης για την κατάρρευση της ρωσο-τουρκικής συμμαχίας και τις γεωπολιτικές συνέπειές της στην ευρύτερη περιοχή

ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ!

Έχουν περάσει τρεις μήνες από την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλώφ, και η Ρωσία δεν έχει στείλει ακόμα καινούργιο διπλωματικό εκπρόσωπο στην τουρκική πρωτεύουσα ενώ η δολοφονία έχει αφήσει πολλά αναπάντητα ερωτήματα που προβληματίζουν έντονα τους Ρώσους ερευνητές.

Με ένα σημαντικό άρθρο ο παλαίμαχος Τούρκος αρθρογράφος, Murat Yetkin, αναφέρει ότι η περίφημη και πολυδιαφημιζόμενη ρωσοτουρκική προσέγγιση έχει ουσιαστικά καταρρεύσει και ότι οι σχέσεις των δυο χωρών έχουν εισέρθει ξανά στο πεδίο της ψυχρής αντιπαράθεσης.

Εκείνο που έχει εξοργίσει την Άγκυρα όμως είναι οι εξελίξεις στην Συρία, καθώς οι Τούρκοι περίμεναν τελείως διαφορετική την ρωσική στάση στο ζήτημα του YPG, δηλαδή των Κούρδων της Συρίας. Ο Ερντογάν, όπως αναφέρεται, είχε προειδοποιήσει ο ίδιος προσωπικά όχι μόνο το ΝΑΤΟ αλλά και την Ρωσία να μην στηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας τους οποίους θεωρεί τρομοκράτες και αυτό το θέμα το είχε θίξει στην τελευταία του συνάντηση με τον Ρωσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν.

Παρ όλα αυτά, οι Ρώσοι αποδείχτηκε ότι στηρίζουν τους Κούρδους, έχουν βοηθήσει τις δυνάμεις του Άσαντ να αποκόψουν την τουρκική προέλαση προς τα νότια, ενώ έχουν εκδώσει ταξιδιωτική προειδοποίηση προς τους Ρώσους τουρίστες να αποφεύγουν την Τουρκία απογοητεύοντας οικτρά την Άγκυρα.

Μετά από όλα αυτά και την παραμονή του κενού στην ρωσική πρεσβεία της Άγκυρας από τον Δεκέμβριο του 2016, τα πράγματα όπως φαίνεται δείχνουν πως η προσέγγιση παρουσιάζει συνεχή σημάδια κατάρρευσης.

 

Εν τω μεταξύ η Συρία επανέρχεται δυναμικά και δια μέσου της Συρίας θέτει τους όρους της στο ισραήλ. Διαβάστε τι μεταδίδει το dimpenews

H Συρία διαμύνησε δια Ρωσίας στο Ισραήλ:την επόμενη φορά που θα μας επιτεθείτε, θα χτυπήσουμε με πυραύλους Scud πετροχημικά εργοστάσια σας και λιμάνι Χάιφας.

Το Ισραήλ ενημερώθηκε επίσημα από την συριακή ηγεσία μέσω της Ρωσίας ότι για κάθε ισραηλινή επιδρομή στη Συρία και για κάθε ισραηλινό αεροσκάφος που θα χτυπήσει ξανά τη Συρία θα εκτοξευθούν πύραυλοι Scud που μεταφέρουν μισό τόνο εκρηκτικών κατά στρατιωτικών βάσεων του Ισραήλ.

Σε περίπτωση που το Ισράηλ επιτεθεί σε αστικά κέντρα σε αμάχους αμάχων στη Συρία, θα βομβαρδιστεί το λιμάνι της Χάιφα και πετροχημικές εγκαταστάσεις. Δεδομένου ότι το Ισραήλ δεν ανακοινώνει τις επιδρομές, η Συρία δεν θα ανακοινώσει τις πυραυλικές επιθέσεις.

Η νέα αυτή θέση μεταφέρθηκε από τη ρωσική ηγεσία στο Ισραήλ και είναι η θέση της ηγεσίας του προέδρου αλ-Άσαντ που δηλώνει ότι η υπομονή της Συρίας δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία ότι η Συρία δεν είναι αποδυναμωμένη παρά τον εξαετή πόλεμο και γνωρίζει να υπερμαύνεται και τςη εθνικής της αξιοπρέπειας και αυτής του λαού της. Ο συριακός στρατός διαθέτει πυραύλους Scud για να χτυπήσει το Ισραήλ.