Με δικαστικό επιτηρητή την Κυριακή  18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ (09) στις 15:00 το μεσημέρι και σε κλίμα έντασης και τεταμένης ατμόσφαιρας διαξάγονται  οι εκλογές  για πρώρη φορά στην ιστορία του μεγαλύτερου ιστορικού συλλόγου των Αρκάδων Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ στην  έδρα του στην Νέα Υόρκη.
Η δυσμενής αυτή εξέλιξη που έχει αντίκτυπο και στο κοινωνικό γίγνεσθαι  επιφανών ομογενών που έλκουν την καταγωγή τους από την Αρκαδία,  είναι αποτέλεσμα μια έντονης διαμάχης που έχει ξεσπάσει στον εσωτερικό του ιστορικού συλλόγου των Αρκάδων της Νέας Υόρκης  εδώ και μια δεκαετία. Επίκεντρο της είναι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Χρήστου Βουρνά και του Γεώργιου Παρασκευόπουλου, ο οποίος μετά τις περσινές εκλογές( τον Ιανουάριο του 2008) στις οποίες  φαίνεται να παραβιάστηκαν κατάφορα άρθρα και διατάξεις του καταστατικού το οποίο ορίζει ρητώς  τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι εκλογές, κατέφυγε  στην Αμερικανική δικαιοσύνη με μήνυση που κατέθεσε εναντίον του  απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
Τα δικαστήρια ξεκίνησαν από πέρσι τον Αύγουστο (08) και συνεχίζονται μέχρι την ολοκληρωσή τους, ο δικαστής διέταξε την διεξαγωγή εκλογών με δικαστικό επιτηρητή. Στο διάστημα που μεσολάβησε έγινε προσπάθεια από τους εγκαλούμενους να αποσυρθεί η μήνυση αλλά δεν  πείστηκε ο  εγκαλών.  Ο Γιώργος Παρασκευόπουλος έχει καταγγείλει δημοσίως τον Χρήστο Βουρνά μαζί με περισσότερους από 50 μέλη των εγγεγραμένων  του ιστορικού συλλόγου για σειρά παραβιάσεων αλλά και διοικητικών ατασθαλιών. Κατηγορίες και βαριές επώνυμες και ενυπόγραφες, καταγγελίες στις οποίες ουδέποτε απάντησε ο κ. Χρήστος Βουρνάς (νυν αντιπροέδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ). Αντί απαντήσεως είχε καταφύγει σε ύβρεις και χυδαιολογίες εις βάρος του μηνυτή του(Γιώργου Παρασκευόπουλου) για τις οποίες εν συνεχεία δημοσίως ζήτησε συγνώμη από τους Αρκάδες στην γενική συνέλευση του Συλλόγου αλλά και της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής. 
Στην μήνυση του ο Γιώργος παρασκευόπουλος κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς για  οικονομικές και διαχειριστικές παρατυπίες το συμβούλιο των ετών 2006 και 2007 (οι εκλογές γίνοται κάθε έτος) αλλά και για παραβιάσεις σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή των εκλογών του Ιανουαρίου του 2007. Το πρόβλημα με την εσωτερική διαμάχη μεταξύ του Χρήστου Βουρνά και του Γεώργιου Παρασκευόπουλου που έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά προσωπικής βεντέτας  φαίνεται να  έχει προσλάβει και άλλες σοβαρότερες πολιτικές και δικαστικές  διαστάσεις μετά τις αποκαλύψεις του Greek American News Agency το 2007 και το 2008(βλ σχετικά δημοσιεύματα και συνεντεύξεις).
Ηδη πριν από λίγο διάστημα στην Ελλάδα ο εισαγγελέας πρωτοδικών της Τρίπολης ξεκίνησε έρευνες σύμφωνα με καταγγελίες που έχει στα χέρια του για το ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ το οποίο ιδιοκτησιακά  η γη ανήκει στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής. Από την έρευνα του εισαγγελέα προκύπτουν ευθύνες για τους προέδρους της παναρκαδικής, μάλιστα ο σημερινός πρόεδρος Δημήτρης Φίλιος για το λόγο αυτό τις προηγούμενες ημέρες είχε σειρά επαφών με αρκαδικά ΜΜΕ αλλά και πολιτικά στελέχη σε μια προσπάθεια να κατασιγάσει ο θόρυβος και να αποφευχθεί το σκάνδαλο. Σε επόμενα ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο έχει σοβαρές αποχρώσεις ενδείξεις σκανδάλου με εμπλεκόμενα πρόσωπα της Παναρκαδικής τους κ. Σουρούνη και Χ. Βουρνά(διετελέσαντες πρόεδροι της Παναρκαδικής).
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΡΝΑΣ
Η βαριά σκιά όμως βαρύνει τον κ. Χρήστο Βουρνά όπου επί προεδρείας του στην Παναρκαδική Ομοσπονδία, οπως λέγεται από πηγές των τοπικών ΜΜΕ στην Αρκαδία, προέβη σε μη σύννομες πράξεις και έται φέρεται να  ενέχεται σε μια σειρά αξιόποινων πράξεων, όπως προκύπτει από την πορεία της δικαστικής έρευνας. Ο εισαγγελέας έχει δεχθεί αρκετούς πολίτες για καταθέσεις αλλά και κατεγγελίες με επίπλεον στοιχεία  στο γραφείο του στην Τρίπολη σε μια προσπάθεια να ξεδιαλύνει την υπόθεση αυτή, στην οποία εμπλέκονται πολεοδομικές παρανομίες, επεκτάσεις για τις ανάγκες του νοσοκομείου παράνομες,  παρανομίες της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής. Η δικαστική έρευνα δείχνει όμως  και πολιτική εμπλοκή προσώπων(και των δυο κομμάτων εξουσίας). Εκείνο που προκαλεί έντονα ερωτηματικά είναι η στάση του  περιφεριάρχη της Αρκαδίας, ο οποίος επιχειρεί πάση θυσία να σταματήσει η δικαστικη έρευνα με το επιχείρημα ότι βλάπτονται τα συμφέροντα του νοσοκομείου και κατ επέκταση το κοινωνικο σύνολο. 
Έτσι λοιπόν κάτω από αυτό το βαρύτατο κλίμα γίνονται οι εκλογές στον ιστορικό σύλλογο "Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ" όπου για πολλά από τα  φιλήσυχα μέλη του συλλόγου   θεωρείται πως  η πέτρα του σκανδάλου και του όλου θορύβου  είναι ο Χρήστος Βουρνάς  και η εμμονή να ελέγχει τις εκλογές αλλά και το εκάστοτε Δ.Σ. ώστε  έτσι πάντα να διασφαλίζει την  διαβεβαίωση και την σιγουριά πως θα μετέχει πάντα των εξελίξων ως αντιπρόσωπος του Συλλόγου  στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ και έτσι να βρίσκεται στην "εξουσία" του πάλαι ποτέ ισχυρού Ομογενειακού οργανισμού με στόχο κάποια στιγμή να ανέλθει τα σκαλιά της Ιεραρχίας και να γίνει πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλ. Σωματείων Μείζονος ΝΥ. Η εμπλοκή του όμως σε όλη αυτή την διαμάχη με τον Γιώργο Παρασκευόπουλο αλλά και ύποπτη όσο και περίεργη στάση του στο θέμα της καταγωγής του, για το οποίο υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες αλλά και  ακόμα σοβαρότερες ενδείξεις πως με πλαστά "πιστοποιητικά", "μαρτυρίες" και άλλα κατασκευασμένα "στοιχεία" από τον ίδιο εγγράφηκε μέλος του συλλόγου στις 20 Δεκεμβρίου 1989 με στόχο την αγορά σπιτιού με χαμηλότερο κόστος  στο Αρκαδικό Χωριό. 
Εκείνη την περίοδο έσπευσαν πολλοί να αγοράσουν σπίτι στο αρκαδικό χωριό αλλά βασική προϋπόθεση ήταν για την απόικτηση ενός τέτοιου σπιτιού αν  αποδεδειγμένα κατάγεσαι από την Αρκαδία. Τα "στοιχεία "όμως που παρουσιάζει ο κ. Χρήστος Βουρνάς σχετικά με το θέμα της καταγωγής φαίνεται να αμφισβητούνται εντονότατα  όχι πια μόνο από τον κ. Παρασκευόπουλο και την πολυπληθή ομάδα που τον στηρίζει στον αγώνα του αυτό για εσωτερική κάθαρση στο μεγαλύτερο ιστορικό σύλλογο των Αρκάδων αλλά και από άλλους φορείς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΌΠΩς ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 
σε επόμενες συνδέσεις σας.
ΜΕΊΝΕΤΕ ΕΔΩ