Στα δύσκολα βρέθηκε η τουρκική Κυβέρνηση ενόψει του πέμπτου Παγκόσμιου Φόρουμ για το νερό, το οποίο φιλοξενεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, γίνονται συζητήσεις για το ποιες χώρες και σε ποιο επίπεδο θα αντιπροσωπευθούν στο Φόρουμ, που πραγματοποιείται μεταξύ 16 και 22 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Μεταξύ των 30 χωρών που προσκλήθηκαν είναι και η Κύπρος, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα Ζαμάν, απάντησε θετικά και θα…εκπροσωπηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό. Αυτό, σημειώνεται, φέρνει σε δύσκολη θέση της Αγκυρα που δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ενώ αναφέρει ότι το ψευδοκράτος ''δεν θα έχει επίσημη συμμετοχή''.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη στο τουρκικό ΥΠΕΞ το ζήτημα του πώς θα εφαρμοσθεί το πρωτόκολλο για τον Υπουργό μιας χώρας που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει, υπονοώντας την Κυπριακή Δημοκρατία.
Στο Φόρουμ δεν θα συμμετάσχει τελικά ο Ιρανός Πρόεδρος Αχμεντινετζάντ, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, καθώς η Τεχεράνη ανακοίνωσε πως δεν υπήρξε πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της χώρας. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι 15 χωρών, μεταξύ των οποίων ο Ιρακινός Πρόεδρος Τζελάλ Ταλαμπανί, ο Πρίγκηπας του Μονακό, αντιπροσωπεία από την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, αλλά και την Αρμενία.
ΠΗΓΗ:ΣΗΜΕΡΙΝΗ