1.  Σύμφωνα με την ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΑ 57/18-3-2009 καλούνται για κατάταξη με την 2009 Β΄/ ΕΣΣΟ της  Πολεμικής Αεροπορίας οι παρακάτω κατηγορίες στρατευσίμων:

 

                     α.  Οι γεννηθέντες το έτος 1990 (κλάση 2011) οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι ή αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των νομών Αττικής (αρμοδιότητας  ΣΓ Ανατολ. Αττικής), Αρκαδίας, Αργολίδας, Χανίων, Ρέθυμνου, Λασηθίου, Τρικάλων, Κοζάνης, Φλώρινας, Πρέβεζας, Άρτας, Θεσσαλονίκης (αρμοδιότητος Α΄ και Β΄ Θεσ/νίκης), Φωκίδας, Μαγνησίας, Ημαθίας και Πιερίας.

 

                     β.  Οι γεννηθέντες από το 1965 μέχρι και 1989 από όλους τους νομούς του Κράτους εφόσον οι λόγοι  της υποχρέωσης για κατάταξη στην Πολεμική Αεροπορία δημιουργήθηκαν από 1 Νοεμβρίου 2008 έως και 31 Ιανουαρίου 2009.

 

                     γ. Οι στρατεύσιμοι της παραπάνω υποπαραγράφου που έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Φεβρουαρίου 2009 έως και 30 Απριλίου 2009.

 

                    δ. Τους μονίμους κατοίκους εξωτερικού της παραγράφου 3 του άρθρου 40 του Ν.3421/2005 «Στρατολογία των Ελλήνων και άλλες διατάξεις», εφόσον υποβάλλουν αίτηση για αρχική κατάταξη τμηματικής εκπλήρωσης της θητείας τους μέχρι 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία της κατάταξης, πλην των καλούμενων με την παράγραφο 1α της παρούσας, που υπέβαλαν ή θα υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι και την ημερομηνία που υποχρεούνται να καταταγούν αρχικά.

 

           2. Ως ημερομηνίες κατάταξης έχουν ορισθεί οι 4, 5, και 6 Μαϊου 2009 ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο κάθε υποψήφιος για στράτευση.

 

           3. Ως μονάδες κατάταξης έχουν ορισθεί:

 

                     α.  Η 129 ΠΥ (Ελληνικό) για όσους έχουν περατώσει τη βασική τους εκπαίδευση  ή έτυχαν κατά το παρελθόν  αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκε η σωματική τους ικανότητα με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων .

 

                     β.  Η 124 ΠΒΕ (Τρίπολη) για όλους τους υπόλοιπους.

 

 

 

 

 

                                                 Άνχης (Σ) Χρήστος Σ. Μεσαρετζίδης

                                                    Αξιωματικός Στρατολογίας