Του Ευριπίδη Μπίλλη,Τ. Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ

 Από το κατωτέρω άρθρο  «Κύπρος-Τουρκία και Ε.Ε.» του κ. Οδυσσέα Αγγελίδη:

«Αυτό μας το επαναλαμβάνει συνεχώς ο Εγκεμέν Μπαγίς, ο υπεύθυνος για της ευρωπαϊκές υποθέσεις και διαπραγματευτής της Τουρκίας  ακόμα και χθες (26/10/2010) σε Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, στη παρουσία Κυπρίων Ευρωβουλευτών. Μας το λέγει ξεκάθαρα πως στη Κύπρο αναγνωρίζει μόνο το ψευδοκράτος στο βορρά και στο νότο δεν γνωρίζει αν υπάρχει κάποιο κράτος και δεν γνωρίζει αν είναι καν χώρα!!!  Για το λόγο αυτό είναι καιρός η Κύπρος να αναθεωρήσει και να διορθώσει τη πολιτική και τη τακτική της απέναντι στη Τουρκία.»

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν για Αιγαίο και Θράκη με «τον καλό Ερτογάν» που απεδείχθη χειρότερος από τη Τσιλέρ γιατί με «την δήθεν καλωσύνη του»  παραπλανούν οι δήθεν ημέτεροι τον Ελληνικό λαό να δεχθεί να εκχωρήσει Εθνική Κυριαρχία στους τούρκους.

Χάριν της διεθνούς αλληλεγγύης της παγκοσμιοποίησης τέταρτου βαθμού του «μειλίχιου» παγκοσμιοποιημένου πρωθυπουργού μας (http://www.newscode.gr/politiki/story/karoto-kai-mastigio-tou-tagip-erntogan-pros-tin-ellada) με συνομιλίες «που διαρρέουν», για «προετοιμασία» του Ελληνικόυ λαού των Ζέππων και των ΕΛΙΑΜΕΠΙΤΩΝ πρέσβεων Αποστολίδη και Σια.

Πραγματικά ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ αν ευσταθούν αυτά που  λέει στην συνέντευξη του ο Ερτογάν (που δεν διαψεύσθηκαν, μόνον ο κ. Μπεγλίτης έκανε μία δήλωση, επίσης «σεμνή σιγή» και από τον κ. Σαμαρά). Η Ελλάδα να προσφέρει την Εθνική Κυριαρχία της στον «πολυχρονομέμη» σουλτάνο Ερτογάν.

Αλήθεια Κύριοι Βουλευτές, τι λέει το σύνταγμα μας για την περίπτωση αυτή; Ότι η χώρα είναι αμπελοχώραφο του εκάστοτε πρωθυπουργού που μπορεί να το κάνει ότι θέλει;;