Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Την «καυτή πατάτα» που λέγεται έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εντός του 2011, φαίνεται ότι θέλει να αποφύγει ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα τουλάχιστον με τα μηνύματα που εκπέμπονται από το Μέγαρο Μαξίμου και τα ηγετικά κλιμάκια της Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «statesmen.gr», το επιτελείο των συνεργατών του Πρωθυπουργού έχει μεταφέρει στον Μιχάλη Καρχιμάκη και το υπόλοιπο κομματικό ιερατείο, την επιθυμία του Γιώργου Παπανδρέου να μην διεξαχθεί έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εντός του 2011, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Προκειμένου να αποφευχθεί μια επώδυνη εσωκομματική διαδικασία, που θα άνοιγε καινούρια μέτωπα, θα πυροδοτούσε εντάσεις και θα προκαλούσε ρήγμα στην εσωτερική συνοχή του Κινήματος, κάτι το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει πάση θυσία να αποφύγει, στο περιθώριο και του στρατηγικού σχεδιασμού του για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

 

Έτσι, τόσο ο Μιχάλης Καρχιμάκης όσο και άλλα στελέχη της Ιπποκράτους, υποστηρίζουν εσχάτως σε συζητήσεις τους με δημοσιογράφους ότι δεν είναι απαραίτητη η διεξαγωγή Συνεδρίου, από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου έχει απόλυτη κομματική νομιμοποίηση, και είναι λυμένα τα χέρια του, στην κατεύθυνση της λήψης επώδυνων οικονομικών μέτρων.