Του Εμμανουήλ Ζερβού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Η πολιτική είναι και θέμα ψυχολογίας, δεν νομίζετε; Ειδικά όταν μιλάμε για τους Έλληνες, δηλαδή έναν λαό εξόχως παρορμητικό, όπου το συναίσθημα διαδραματίζει κυρίαρχο, καθοριστικό ρόλο.

Ο Αντώνης Σαμαράς, έμπειρος πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής του τόπου, γνωρίζει ότι τη στιγμή που παρουσιάζει σήμερα το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας, στα καινούρια, σύγχρονα γραφεία του κόμματος, και συνοδεύει το «φρεσκάρισμα» με ένα διαδραστικό portal, πατάει «enter» στο μέλλον της Κεντροδεξιάς.

Εκ των πραγμάτων, η Νέα Δημοκρατία εκπέμπει την εικόνα μιας «νέας Παράταξης». Όχι μόνο εξωστρεφώς, δηλαδή στο πως την αντιλαμβάνεται και την προσεγγίζει η κοινωνία των ενεργών πολιτών, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος. Προσφέροντας την επαρκή «πρώτη ύλη», για να ανανεωθεί η ψυχολογία του στελεχιακού δυναμικού, των εργαζομένων στα γραφεία του κόμματος, και φυσικά των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας.

Κάθε «νέο ξεκίνημα» αποτελεί ικανή και απαράβατη συνθήκη για την πορεία εμπρός. Προς το μέλλον. Πόσο μάλλον σε μια πολιτική και κοινωνική συγκυρία σαν τη σημερινή, όπου η κρίση εξελίχτηκε πρωτίστως σε «κρίση δομών», και ταρακουνάει ολόκληρο το οικοδόμημα που λέγεται Ελλάδα.

Οι νέοι ρυθμοί και οι καινούριες προτεραιότητες, απαιτούν «νέες προσεγγίσεις». Και η σημερινή «επανεκκίνηση» της Νέας Δημοκρατίας, με τον Αντώνη Σαμαρά να δίνει τον τόνο και να χαράσσει τα επόμενα βήματα, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για να γυρίσει η σελίδα. Και να κοιτάξει η Ελλάδα μπροστά. Χωρίς να παραβλέπει το σήμερα. Και χωρίς να ξεχνά το χθες…