Η εγκατάλειψη της ποινικής δίκης κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν σήμερα στη Νέα Υόρκη, έγινε δεκτή με μεγάλη ανακούφιση από τους Γάλλους σοσιαλιστές, αλλά το πολιτικό μέλλον του παραμένει αβέβαιο στη Γαλλία.

«Ανυπομονώ να επιστρέψω στη χώρα μου, αλλά έχω ακόμα μερικά μικρά πράγματα που πρέπει να κάνω πριν να φύγω, και θα μιλήσω εκτενέστερα όταν θα επιστρέψω στη Γαλλία», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), απευθυνόμενος για πρώτη φορά στον Τύπο αφότου κατηγορήθηκε στις 14 Μαΐου για μια πιθανολογούμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.

Η απόφαση του δικαστή Μάικλ Ομπους να θέσει την υπόθεση στο αρχείο προκάλεσε την ανακούφιση στα ηγετικά στελέχη των σοσιαλιστών που πραγματοποιούσαν κατά την ίδια ώρα σύνοδο στο Παρίσι, στο Εθνικό Γραφείο, αφιερωμένη στην κρίση του χρέους.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τον Ντομινίκ Στρος-Καν και την Αν Σενκλέρ» τη σύζυγό του, δήλωσε σήμερα η Μαρτίν Ομπρί, υποψήφια στις προκριματικές εκλογές που θα καθορίσουν τον υποψήφιο του σοσιαλιστικού κόμματος για τις προεδρικές του 2012, η οποία εξέφρασε την «τεράστια ανακούφιση της».

Η άλλη υποψήφια, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, εκτίμησε ότι «μια σημαντική σελίδα γυρίζει» για τον Στρος-Καν, και θα πρέπει να τον «αφήσουμε να αναπνεύσει, να τον αφήσουμε ήσυχο», και ότι «οι σοσιαλιστές εξακολουθούν να εργάζονται».

«Αυτός μόνο έχει την απάντηση. Ως φίλος, έχω να του πω ένα πράγμα: είναι η στιγμή για ενδοσκόπηση, για ανοικοδόμηση», δήλωσε ο σοσιαλιστής βουλευτής Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς, στενός συνεργάτης του Στρος-Καν, ενώ ο βουλευτής του PS Πιέρ Μοσκοβισί ζήτησε να «αφήσουν στην ησυχία του» τον πρώην μέντορά του.

Τέλος ο Μανιέλ Βαλς, επίσης υποψήφιος για τις προκριματικές εκλογές των σοσιαλιστών, δηλώνει ευτυχής «που ένας φίλος ξαναβρήκε την ελευθερία και την αθωότητα του». «Η ανάλυση και η εμπειρογνωμοσύνη του Ντομινίκ Στρος-Καν θα είναι αναγκαίες, χρήσιμες και ευπρόσδεκτες για την αριστερά και τη Γαλλία», τόνισε.

Πηγή : kathimerini.gr