Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Μπορεί ο Υπουργός προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας να  είχε όλες τις καλές προθέσεις και  μπορεί πράγματι να  στοχεύει –κατά δήλωση και δέσμευση του πάντα-  να ενισχύσει με ακόμα 1500 αστυνομικούς  την προστασία του απροστάτευτου και λεηλατημένου και όχι μόνον από τα μέτρα εξαθλίωσης  αλλά και από την εγκληματικότητα που απειλεί καθημερινά τον  Έλληνα  πολίτη, προς το παρών όμως  θα συνεχίσει να σκοντάφτει στην κακοδαιμονία του ελληνικού κράτους. Μόνον έτσι μπορεί να χαρακτηριστούν τα όσα αποκαλύπτουμε σήμερα.  Ατύχησε λοιπόν  σφόδρα ο υπουργός κ. Δένδιας αφού προς στιγμή μόλις 350 και αυτούς με  χίλια ζόρια έχει καταφέρει να επαναφέρει στην ενεργό δράση για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος  και χαρακτηριστική περίπτωση είναι το παράδειγμα που αποκαλύπτουν σήμερα τo Greek American News Agency.  

Εννέα αστυνομικούς και έναν υπαστυνόμο  διαθέτει ο πρώην  πρόεδρος της Δημοκρατίας –και ξεχασμένος πια από την Ελληνική κοινωνία  –Χρήστος Σαρτζετάκης για την προσωπική του ασφάλεια. Ούτε έναν ούτε δυο ούτε τρείς. Αλλά εννέα!

Φυσικά ουδείς θα πίστευε ότι ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας  έχει ζητήσει να έχει μια τέτοια πρωτάκουστα πολυπληθή ομάδα ανδρών φύλαξης σε τέτοιους καιρούς  όταν ο ίδιος ο  Υπουργός και οι επιτελείς του σε όλα τα αρμόδια τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας,   καθημερινά  κάνουν άνισο  αγώνα-με την εγκληματικότητα – για  να αντιμετωπίσουν  την ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα και επιθετικότητα των ημερών. Εγκληματικότητα  που πλήττει   ανυποψίαστους πολίτες που καθημερινά σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα  γίνονται θύματα βάναυσων συμπεριφορών από ληστές και κακοποιούς κάθε λογής και κάθε εθνικότητας. Μάλλον «ξεχασμένοι»  θέλουμε να εικάζουμε πως είναι οι άνθρωποι που υπηρετούν στον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας και ούτε οι ίδιοι-ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους – αλλά ούτε ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος θα έχει ζητήσει μια τέτοια παράλογη και προκλητική για τα σημερινά δεδομένα μεταχείριση και σπατάλη  με χρήματα του Ελληνικού δημοσίου. Όταν καθημερινά ο έλληνας πολίτης καλείται να σηκώσει ένα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος και από πάνω να μην  μπορεί να αισθανθεί την έστω ελάχιστη ασφάλεια που είναι υποχρεωμένο να του παρέχει το ελληνικό κράτος αφού και τους φόρους του πληρώνει και τα χαράτσια του με κατεβασμένο κεφάλι με  πόνο,  θυσίες μόχθο πολλές φορές  αίμα και δάκρυα και στερήσεις που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα όρια της εξαθλίωσης  καθημερινά. Και την ίδια στιγμή ένας και μόνον πολίτης, που η Ελληνική πολιτεία και κοινωνία τον τίμησε κάποτε τοποθετώντας τον ως πρώτο πολίτη αυτής της ταλαίπωρης χώρας σήμερα σε τέτοιους καιρούς   να διαθέτει εννέα άνδρες για την προσωπική του φύλαξη! 

Δυστυχώς στην περιοχή της Πεντέλης η περίπτωση του πρώην προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας  Χρήστου Σαρτζετάκη είναι θέμα που σχολιάζεται όχι και τόσο θετικά  από κατοίκους και παράγοντες της περιοχής ειδικά όταν στην ίδιο  διευρυμένο καλλικρατικό  δήμο  διαμένουν επίσης και άλλα πρόσωπα που επίσης διαθέτουν επίσης  προσωπική ασφάλεια , λόγω ιδιότητος, αλλά μετρημένα και χωρίς να προκαλούν…

Στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιάς και Νέας  Πεντέλης όπου διαμένει ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής δημοκρατίας μένουν επίσης εκτός από γνωστούς τηλεαστέρες και δημοσιογράφους μένουν επίσης ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών  κ. Αθανασίου, ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Μπαλτάκος, και οι Βουλευτές κ.κ. Μαρκογιαννάκης Πατριανάκου και ο Άδωνης Γεωργιάδης και φυσικά δεκάδες άλλοι επώνυμοι επιχειρηματίες, και δημοσιογράφοι  που ο κάθε ένας διαθέτει και την δική του προσωπική ασφάλεια, αλλά σε λελογισμένα πλαίσια. Και προ πάντων χωρίς να προκαλούν…   

Το εκπληκτικότερο όλων  είναι ότι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής  παλαιάς Πεντέλης  ενώ θα έπρεπε να δικαιολογεί πολύ περισσότερη δύναμη, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις όχι μόνο της παροχής φύλαξης στα πρόσωπα που δικαιολογούν από το νόμο και την ιδιότητα τους  προσωπική ασφάλεια αλλά και για την  αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος, δικαιολογεί μόλις 15(!) και  από αυτούς αυτή την στιγμή διαθέτει μόνον  έξι άτομα!

Την ίδια στιγμή είναι όντως πρόκληση ο πρώην πρόεδρος Χ. Σαρτζετάκης,  να διαθέτει εννέα αστυνομικούς  όταν το τοπικό τμήμα δεν έχει πολλές φορές ούτε σκοπό προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του.   

Ο Υπουργός  κ. Δένδιας  στόχευε πράγματι  να ενισχύσει τα μέτρα φύλαξης των μεγάλων πόλεων, Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Πάτρα με επί πλέον μάχιμους αστυνομικούς   τους οποίους θα ήθελε να  εξοικονομήσει από την μείωση των αστυνομικών,  ενίοτε και  προσωπικής υπηρεσίας για ψώνια κτλ γιατί  δυστυχώς  έτσι  έχουν καταντήσει τους ένστολους μερικοί της «ελίτ» της υψηλής κοινωνίας  που θέλουν και φύλαξη. Φύλαξη και προστασία  με τα δικά μας χρήματα από την φορολογία  του Έλληνα φορολογούμενου Πολίτη.  Και δυστυχώς δεν είναι μόνον το παράδειγμα του κ. Σαρτζετάκη η ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση είναι η κρατική φύλαξη, με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, σε γνωστούς και επώνυμους «μεγαλό» δημοσιογράφους που ακόμα και σήμερα διαθέτουν ένα μικρό προσωπικό στρατό ο κάθε ένας για την προσωπική τους φύλαξη και φρουρά, ίσως γιατί πράγματι σήμερα έχουν κάθε λόγο να φοβούνται αλλά όχι με δικά μας χρήματα βρε αδέρφια. Όχι με χρήματα του ταλαίπωρου Έλληνα πολίτη! Όχι!  Μεγάλο  θέμα. Μεγάλη  συζήτηση που κάποτε πρέπει να ανοίξει με ονόματα αριθμούς και στοιχεία  για το ποιοι (από το σινάφι μας) με χρήματα του Έλληνα Πολίτη διαθέτουν προσωπική ασφάλεια. Έλεος παιδιά! Έλεος!