Του Λάζαρου Μαύρου
 
Ε Κ Α Σ Τ Ο Σ  ΚΟΒΕΙ και ράβει τη… δημοκρατία στα μέτρα των ιδιοτελών και κομματικών του συμφερόντων. Κι ενθυμείται αίφνης να φορέσει το προσωπείο (την μάσκα) των «δημοκρατικών δυνάμεων» σαν μια ακόμα ύστατη επιχείρηση εξαπάτησης των ψηφοφόρων της προσεχούς Κυριακής. Το ΑΚΕΛ τής εκκωφαντικά και τραυματικά αντι-δημοκρατικής 5ετίας Χριστόφια, γαντζωμένο με νύχια και με δόντια και με το Σύνδρομο τής Ύβρεως στην εξουσία, ως κυβέρνηση ισχνοτάτης μειοψηφίας κι αλαζονικά αδίστακτης καταφρόνησης της δημοκρατικής πλειοψηφίας, έχει τώρα και την προκλητική αναίδεια να βγαίνει στο μεϊντάνι αναζητώντας «δημοκρατικές δυνάμεις» να σκύψουν για να τις καβαλικέψει, να γίνουν γεφύρι για να περάσει άλλη μια πενταετία η αρχομανία του.

 
Ο Τ Α Ν  ΕΒΓΑΙΝΕ στους δρόμους η τεράστια λαϊκή πλειοψηφία απαιτώντας την παραίτηση Χριστόφια, όταν κι η πλειοψηφία της Βουλής τον καλούσε να παραιτηθεί, το λεξιλόγιο των ανακτορικών του ΑΚΕΛ δεν είχε ούτε μισή λέξη για τις… «δημοκρατικές δυνάμεις». Επέμενε γαντζωμένο στην εξουσία να σμπαραλιάζει κάθε έννοια δημοκρατικότητας για να επιβάλλει τον απολυταρχικό αυταρχισμό τού οιονεί μονάρχη του, κατατρυχόμενου συνάμα κι απ’ το Σύνδρομο του Κατατρεγμένου: Έναν Πρόεδρο και μια κυβέρνηση του 18%. Εναντίον και σε βάρος τής βούλησης τής δημοκρατικής πλειοψηφίας.
 
Α Φ Ο Υ  ΕΚΑΝΕ σκουπίδι τους θεσμούς κι έφτυσε πατόκορφα το κράτος δικαίου, με την αναίσχυντη καταφρόνηση του Πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής Πολυβίου που η ίδια η κυβέρνηση Χριστόφια – ΑΚΕΛ είχε διορίσει, έβρισε, διαπόμπευσε κι απαξίωσε την ίδια την ουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος: Τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού. Και όλων των άλλων κομμάτων. Προκειμένου να παραμείνει μόνη λαφυραγωγούσα και λεηλατούσα την εξουσία.
Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Ι  ΑΚΡΟΝ άωτον της ξεδιαντροπιάς και θρασύτητα απροσμέτρητη, να απευθύνεται σήμερα στις… «δημοκρατικές δυνάμεις». Αποτελεί αδιάντροπη και ξετσίπωτη περιύβριση της νοημοσύνης κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη. Εξουσιομανείς, εξουσιοδίαιτοι κι εξουσιολάγνοι, όταν η δημοκρατική πλειοψηφία τους καλούσε να παραιτηθούν, δεν γνοιάστηκαν να σεβαστούν τους στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατικότητας και σεβασμού της λαϊκής κυριαρχίας. Αλλ’ έτρεχαν να προφασιστούν την 5ετή διάρκεια της θητεία του Προέδρου και να κρύβονται κάτω από τα φουστάνια του συντάγματος της ρεππάπλικ. Τώρα θυμήθηκαν αίφνης τις… «δημοκρατικές δυνάμεις»! Αλλ’ όμως, οι χωρίς εισαγωγικά δημοκρατικές δυνάμεις απαιτούσαν από τον Ιούλιο του 2011 να παραιτηθεί ο Χριστόφιας και να φύγει το ΑΚΕΛ απ’ την εξουσία. Έκτοτε κι επί 19 μήνες, μόνο με ύβρεις τους απαντούσε η αντιδημοκρατικά γαντζωμένη στην εξουσία απολυταρχία Χριστόφια-ΑΚΕΛ. Άρα; Γυρευτείτε αλλού….
 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕ 21.2.13
Δύναται, άραγε, η μανιωδώς αγωνιζόμενη να παραμείνει κυβερνώσα «Χαραυγή», ν’ αναδημοσιεύσει αύριο Παρασκευή τις βρισιές περί «πολιτικού πραξικοπήματος» που εκτόξευε τότε εναντίον της λαϊκής πλειοψηφίας των δημοκρατικών δυνάμεων η οποία απαιτούσε το στοιχειωδέστερο σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα, την παραίτηση του Χριστόφια;
 
ΤΕΛΟΣ
ΤΕΛΟΣ
ΤΕΛΟΣ
ΤΕΛΟΣ
ΤΕΛΟΣ
ΤΕΛΌΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ