Σε μία προσπάθεια υποβάθμισης των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble για νέο «πακέτο» βοήθειας στην Ελλάδα επιδόθηκε η γερμανική κυβέρνηση. Όπως μεταδίδει το Reuters, η δήλωση του Schaeuble έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τοποθετήσεις της Καγκελαρίου Angela Merkel η οποία επανειλημμένως έχει τονίσει πως είναι πολύ νωρίς  να γίνει μία τέτοια συζήτηση.

Την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών εκμεταλλεύτηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση για συγκάλυψη ενός τέτοιου ενδεχομένου ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.
Το SPD και οι Πράσινοι απαίτησαν από τον Schaeuble να ξεκαθαρίσει τη στάση του στο κοινοβούλιο. Εν τω μεταξύ εκπρόσωποι της Merkel και του Schaeuble προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία της δήλωσης λέγοντας πως η θέση της Γερμανίας δεν έχει αλλάξει.
«Δεν υπάρχει νέα κατάσταση. Τίποτα δεν έχει αλλάξει,» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Schaeuble, Martin Kotthaus. «Η θέση μας παραμένει ότι θα δούμε που βρίσκεται η Ελλάδα το 2014 και αν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα.»
Το SPD χλεύασε την απάντηση της κυβέρνησης. «Είναι κρίμα που ο Wolfgang Schaeuble δεν υποστηρίζει τις χθεσινές του δηλώσεις. Πήγε ξεκάθαρα πολύ μακριά και χαλιναγωγήθηκε από την κα. Merkel,» δήλωσε ο βουλευτής Carsten Schneider. «Περιμένω τον Schaeuble να παραχωρήσει εξηγήσεις στην επιτροπή προϋπολογισμού και να δώσει όλα τα νούμερα στο τραπέζι.»
Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ο Schaeuble προχώρησε σε αυτή τη δήλωσε ώστε να μην κατηγορηθεί μετά από τις εκλογές ότι παραπλάνησε τους ψηφοφόρους.
Σημειώνεται πως κόμμα της Merkel αναμένεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να κερδίσει τις εκλογές, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν καταφέρει να κερδίσει αρκετούς ψήφους ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Ελεύθερους Δημοκράτες.

Πηγή:www.capital.gr