Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας θεωρεί πλέον πολύ πιθανό ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Επικαλούμενο νέα συνέντευξη της γερμανίδας καγκελαρίου που θα δημοσιευθεί την Τρίτη στην εφημερίδα «Saarbrücker Zeitung», το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA μεταδίδει ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν επιθυμεί τη χαλάρωση των πιέσεων προς την Αθήνα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Για μια ακόμη φορά όμως επέμεινε ότι δεν μπορεί να πει τίποτε για ένα πρόγραμμα που έχει ακόμη έναν χρόνο μπροστά του για να ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών, ο ειδικός σε θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ προειδοποίησε για τους κινδύνους που ανακύπτουν για τη Γερμανία από το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το χρηματοπιστωτικό ταμείο ESM για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εργαλείο το οποίο, κατά δήλωση του ιδίου, είναι ξεκάθαρο ότι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν οι ευρωπαίοι εταίροι. «Ο Σόιμπλε γνωρίζει ότι δεν θα μπορεί να αποτρέψει τη χρήση αυτού του εργαλείου για πολύ, εάν παραμείνει στο υπουργείο» δήλωσε. Ο κ. Κάρστεν, είπε επίσης ότι οι δηλώσεις της Μερκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί συζήτησης της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα στα μέσα του 2014 είναι ψευδείς (αυτή θα γίνει πολύ νωρίτερα, υποστηρίζει) και ότι αυτό το γνωρίζουν και οι δύο αλλά απλώς επιθυμούν να περάσει η ημέρα των εκλογών.

Από την πλευρά του κόμματος της Αριστεράς, η αντιπρόεδρος του Σάρα Βάγκενκνεχτ κατηγόρησε τους Μέρκελ και Σόιμπλε ότι με την προσωρινή αναβολή του κουρέματος αγοράζουν απλώς χρόνο, είπε. Αλλά το κούρεμα θα γίνει. Κι αυτό θα αυξήσει πολύ τα βάρη των γερμανών φορολουγουμένων.