Με τίτλο "Ζητείται εισαγγελέας για να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο στην Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης" ο ομογενής και μέλος-αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης κ. Διονύσης Σερέτης, με μια σειρά κειμένων που δημοσιοποιεί στην προσωπική του ιστοσελίδα Hellenic Voice, αποκαλύπτει με στοιχεία μια σειρά από διοικητικές ενέργειες, πράξεις και μονομερείς "αποφάσεις" του Γ.Γ. του οργανισμού, Πέτρου Γαλάτουλα. Ενέργειες  και πράξεις  που προφανως -κατά τους ισχυρισμούς και τα δεδομένα που δημοσιοποιούνται από τον κ. Σερέτη- και εν τω μεταξύ κατά την συνήθη πρακτική αποκρύπτουν και αποσιωπούν οι υπόλοιποι συνδαιτημόνες και ομοτράπεζοι του Γαλάτουλα στο μεγάλο φαγοπότι ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ(ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΙΑΜΑΤΑΡΗΣ) και GREEK NEWS(Απόστολος Ζουπανιώτης) των κονδυλίων της ομοσπονδίας δια της μεθόδου των καταχωρήσεων και άλλων δαπανών…- παραπέμπουν ευθέως σε οικονομικά σκάνδαλα και χονδρεοειδείς διοικητικές παρανομίες. 

Για την ακρίβεια, ο κ. Σερέτης περιγράφει και δημοσιοποιεί -αποκαλύπτει  ένα ακόμα από τα 10αδες,  οικονομικό σκάνδαλο που έχει στο ιστορικό του ο συγκεκριμένος  Οργανισμός την τελευταία 15ετία. Το GreekAmericanNewsAgency, και ειδικά ο δημοσιογράφος και Διευθύνων Σύμβουλος, Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, συστηματικά έχει αποκαλύψει πλείστα όσα διοικητικά και οικονομικά σκάνδαλα -ειδικά από το 2006 μέχρι και τον Απρίλιο του 2011, όπου με μια παράνομη και καταχρηστική "απόφαση" σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού της Ομοσπονδίας από το 1936, οπότε και ιδρύθηκε, αλλά και εν γένει στα χρονικά των τελευταίων 200 ετών της Ομογένειας, ο εν λόγω έλληνας δημοσιογράφος κήρυσσεται έκπτωτος/ανεπιθύμητος και αποβάλλειται με μια πρωτοφανή απαγόρευση εισόδου στο κτήριο και τις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων- επειδή αποκάλυπτε και καυτηρίαζε τα κακώς κείμενα του οργανισμού και ειδικά  επανειλημμένα κατήγγειλε τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα για πράξεις και παράνομες ενέργειες του.  Τότε σε αυτή την μεθόδευση και πρωτοφανή για τα δεομένα της ομογένειας απαγόρευση εισόδου-και όχι ομόφωνο ψήφισμα-καταγγελία όπως ορθώς  συνέβη το 2007 εναντιον γνωστού υπόδικου και κατάδικου του κοινού ποινικού δικαίου και σημερινού φίλου και υποστηριχτή  του Πέτρου Γαλάτουλα,  εισόδου (λες και είναι τσιφλίκι τους) στον οργανισμό ΟΥΔΕΙΣ ΜΙΛΗΣΕ! ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΠΛΗΝ ΚΑΠΟΙΩΝ 100ΑΔΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΠΟΥ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ εν λόγω δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο. 

Σήμερα, υποκριτικά, όλοι εκείνοι που τότε (το 2011) πρωτοστάτησαν και υποκίνησαν  υπόγειως  τον "εξωστρακισμό" του από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων, έρχονται και  ξανά ανακαλύτπουν τι; αυτά που ήταν τοις πάσι γνωστά για το ποιόν και το ήθος του Πέτρου Γαλάτουλα! Του ανθρώπου που δεν σεβάστηκε ούτε και αυτόν ακόμα το μεγάλο δωρητή και ευεργέτη της Ομοσπονδίας Βασίλειο Σταθάκο! Τότε όλοι τον συγκάλυπταν τον Πέτρο Γαλάτουλα και τους ομοίους του και στράφηκαν εναντίον του δημοσιογρ'αφου που απλά έκανε την δουλειά του με συνήδειση! Είναι λοιπόν πολύ αργά για δάκρυα φίλε Σάκη Σερέτη…   

Ειδικότερα δε, όταν ο δημοσιογράφος στην πολυετή έρευνά του και την εργώδη ενασχόλησή του με τα πεπραγμένα της ελληνικής ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, είχε επισημάνει από πολύ νωρίς τον επικίνδυνο ρόλο του κ. Πέτρου Γαλάτουλα, καθώς επίσης και σειρά από πράξεις και παρανομίες του με συστηματικό τρόπο και σατανική μεθοδικότητα, έθετε σε κίνδυνο τον ίδιο τον ιστορικό θεσμό της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων.  

Το GreekAmericanNewsAgency, με δεκάδες ρεπορτάζ, άρθρα άποψης και γνώμης που περιείχαν όχι μόνο -όντως- αυστηρή κριτική, αλλά και προτάσεις γόνιμου  όμως και εποικοδομητικού χαρακτήρα, είχε παρουσιάσει παράλληλα και σειρά από  επώνυμες συνεντεύξεις που περιείχαν σοβαρότατες καταγγελίες-με στοιχεία και γεγονότα-  εναντίον του επί 15ετία αγγιστρωμένου, όχι φυσικά τυχαία, στην θέση του Γενικού Γραμματέα Π. Γαλάτουλα.

Στην ιστορία έχει μείνει η συνέντευξη του αείμνηστου Δημήτρη Δημητρίου (JJ) το 2010 και το 2012 αντίστοιχα -η έλλειψη της παρουσίας του παρεπιπτόντως δείχνει και το τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας του οργανισμού…

Τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα, δεν έχει καταγγείλει μόνο το GreekAmericanNewsAgency (και ειδικότερα ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος ο οποίος αποκάλυψε και τις απάτες που έκανε με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών στις εκλογές του 2007 υπόθεση που παραμένει στα συρτάρια της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ακόμα..), αλλά και δεκάδες ανώτατα στελέχη και πρώην μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, τα οποία αηδιασμένα όχι απλώς αποχώρησαν και σταμάτησαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αλλά και τον κατήγγειλαν επίσημα και ενυπόγραφα  στις αμερικανικές αρχές όπως ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Καλαμαράς…

Εμείς παραθέτουμε και το σχετικό ντοκουμέντο σε περίπτωση που κάποιοι σκόπιμα αποκρύπτουν ότι ήδη ο Οργανισμός της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης βρίσκεται υπό διακριτική παρακολούθηση και διερεύνηση από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, μετά από τις συνεχείς αποκαλύψεις που έκανε το GreekAmericanNewsAgency και ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος.

Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον υποκριτικό αυτοί που κάποτε κάλυπταν με την υπογραφή τους τις συνεχείς και συστηματικές παρανομίες του συγκεκριμένου ατόμου (Πέτρου Γαλάτουλα) να έρχονται σήμερα και ζητούν  δημοσίως  την παρέμβαση του εισαγγελέα, ενώ γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον ότι οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές που ελέγχουν τους non-for-profit (501C3), έχουν ανοίξει σχέτικό φάκελο για την Ομοσπονδία ΝΥ.

Αν, λοιπόν, κάποιοι θέλουν πράγματι να υπάρξει κάθαρση, ο δρόμος προς τις ειδικές αρμόδιες αμερικανικές αρχές είναι όχι απλώς ανοιχτός, αλλά αν πάνε και καταθέσουν τα στοιχεία τους θα διαπιστώσουν ότι οι επώνυμες και ενυπόγραφες καταγγελίες που έχουν φτάσει εκεί έχουν προπολλού καλύψει με στοιχεία το δήθεν υποκριτικό ενδιαφέρον για κάθαρση και το ακόμα πιο υποκριτικό, την δήθεν επιζητούμενη παρέμβαση του εισαγγελέα. Δηλαδή πώς θα επέμβει ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης αν δε του πάει κάποιος τα στοιχεία στο γραφείο του; αφού επί πλέον τα κείμενα και τα ρεπορτάζ σας δεν φιλοξενούνται ή έστω δεν γράφονται και στην αγγλική γλώσσα ώστε να τα μαζέψουν οι αρμόδιες υπηρεσίες που καθημερινά κάνουν την σχετική αποδελτίωση… Μη κοροϊδευόμαστε λοιπόν και κυρίως ΜΗ ΕΞΑΠΑΤΑΤΕ τους ομογενείς -εκείνους που σας εμπιστεύονται ακόμα και σας διαβάζουν- γιατί αυτό που φτάνει ως πληροφορία και όχι απλή φήμη ή ψύθιρος είναι ότι κάπου τα σπάσατε…  

Αν πράγματι, λοιπόν, κάποιοι θέλουν το νυστέρι να φτάσει ως το κόκκαλο, να καθαρίσει η σηψαιμία της πληγής που έχει προσλάβει χαρακτηριστικά γάγκραινας για τον οργανισμό,  δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν την νόμιμη και πεπατημένη οδό που άνοιξε το GreekAmericanNewsAgency. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!             

Του Σάκη Σερέτη

Σαν ένα δυσώδες απόστημα που δεν γιατρεύεται, μοιάζουν οι σκανδαλώδεις υποθέσεις που αφορούν στα καμώματα συγκεκριμένων πλέον αξιωματούχων της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, οι οποίες απασχολούν τελευταία την κοινή γνώμη , με προεξάρχουσα την περίπτωση της “ξεχασμένης” επιταγής για την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη.

Βεβαίως τα ερωτηματικά που δημιούργησε η υπόθεση της “ξεχασμένης” επιταγής, έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από νέα ερωτήματα που εγείρει, η αδιαφανής και χωρίς την έγκριση των μελών της Ομοσπονδίας, σπατάλη των χρημάτων του ταμείου της,η οποία αφορά στην πληρωμή δικηγόρου, προκειμένου να εξασφαλιστούν βίζες εργασίας στην Αμερική για τον θίασο του κ. Χάρη Ρώμα.

“Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου” ήταν ο τίτλος της παράστασης που παίχτηκε για δυο ημέρες τον περασμένο Ιούνιο στην Αστόρια και αυτή η δημοσιοσχεσίτικη επιχειρηματική αυθαιρεσία του “θιασάρχη” αξιωματούχου της Ομοσπονδίας Πέτρου Γαλάτουλα , έβαλε “μέσα” την Ομοσπονδία γύρω στις 5.000δολάρια, παρά την αρχική διαβεβαίωση προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ότι οι παραστάσεις δεν θα στοιχίσουν τίποτα στον Οργανισμό.

Ωστόσο, έχοντας στο μυαλό το γνωστό “φρέσκα κουλούρια πουλάει ο κουλουράς”, θα αναφερθώ στα αποκαλυπτικά στοιχεία μιας μήνυσης, η οποία παρά το γεγονός ότι πηγάζει από τις επαγγελματικές δοσοληψίες του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Πέτρου Γαλάτουλα και του πρώην φίλου και συνεργάτη του Χρήστου Μαστροκυριάκου , εντούτοις έχει σαν συνδαιτυμόνες στο τραπέζι της δικαστικής διαμάχης και τα υπόλοιπα είκοσι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της “κραταιάς”, τα οποία άρχισαν να παραλαμβάνουν μέσω δικαστικού κλητήρα την μηνυτήρια αναφορά του κ. Χρήστου Μαστροκυριάκου .

Η στήλη δεν θα ασχοληθεί με το επιχειρηματικό κομμάτι αυτής της δικαστικής διαμάχης , καθόσον αυτού του είδους οι διαφορές λύνονται πολλές φορές στα δικηγορικά γραφεία και αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των διάδικων, τότε η υπόθεση οδηγείται στα δικαστήρια.

Όμως ανατρέχοντας με την σκέψη στα γεγονότα του παρελθόντος που αφορούν στην Ομοσπονδία , οφείλω να παραδεχτώ, ότι είχαμε κάμποσα χρόνια να λουστούμε επίσημα ( και με δικαστική βούλα) σαν μέλη της Ομοσπονδίας, τέτοιου είδους καταγγελίες στο παρά πέντε της Εθνικής παρέλασης, καθώς όλα τα χρόνια που θυμάμαι , όλα τα προβλήματα και οι καταγγελίες που πάντοτε υπήρχαν -δόξα τον Θεό δεν μας άφηνα να πλήξουμε-μεταθέτονταν για την επομένη της παρέλασης και μετά ξεχνιόντουσαν με τον ερχομό του καλοκαιριού .

Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση, ταιριάζει το γνωστό “μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρίτη και κακή του μέρα”, γιατί όταν έχεις να κάνεις με άτομα, τα οποία κατά την διάρκεια της πολύχρονης εξουσιαστικής τους πορείας στην Ομοσπονδία, έχουν συνδέσει το όνομα τους με παραταξιακές σχέσεις στοργής και εκλογικά μαγειρέματα που αναδεικνύουν αχυράνθρωπους σε θέσεις κλειδιά , τότε, πρέπει όλα να τα περιμένεις και να μην σε εκπλήττει τίποτα.

Άλλωστε, η χαλαρή αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών που αφορούν υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας , οι οποίες αποκαλύφθηκαν κατά την διάρκεια της προχθεσινής γενικής συνέλευσης από τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Χρήστο Βουρνά , επιβεβαιώνουν την θεωρία των αχυρανθρώπων , καθόσον κανένας από τα παρόντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, δεν είχε την ευθιξία αλλά ούτε και το θάρρος να πάει κόντρα στον “αγά” και να ζητήσει εξηγήσεις για τα καταγγελλόμενα .

Αντίθετα οι τεκμηριωμένες καταγγελίες που εκφράστηκαν από τον πρόεδρο των Αθηναίων Πάνο Αδαμόπουλο , τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νικόλαο Διαμαντίδη , τον πρώην πρόεδρο της επιτροπής παρέλασης Ντίνο Ράλλη , τον κ. Γρηγόρη Τζώρτζη , τον κ. Γεώργιο Αλικάκο, καθώς επίσης και η πολιτιστικού περιεχομένου ουσιώδης παρέμβαση του κ. Ηλία Νεοφώτιστου, έπεσαν στο κενό αδιαλλαξίας του προεδρεύοντος της συνεδρίασης Ηλία Τσεκερίδη , ο οποίος πανικόβλητος προσπαθούσε με αυταρχικό τρόπο να φιμώσει την αντίθετη άποψη και στερούσε τον λόγο στους επικριτές της αδιαφάνειας.

Τι είχες Γιάννη , τι είχα πάντα ……

ΥΓ. Δεν ξέρω εάν η συνέχεια επιφυλάσσει κάποιες ανατροπές ισορροπίας στο διοικητικό συμβούλιο της” κραταιάς”, ωστόσο η επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της , σχετικά με την υποβληθείσα μήνυση, έχει κριθεί για την ώρα απαγορευτική, με αποτέλεσμα να πυκνώνουν οι φωνές που ζητούν την παραίτηση των εμπλεκομένων, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και να αποδειχθεί η αλήθεια.

….

Και για του λόγου του αληθές, διαβάστε ενδεικτικά κάποια από τα εκατοντάδες κείμενα που έχουν γραφτεί για τον οργανισμό, και ειδικά για τον Π. Γαλάτουλα, Γ.Γ. της Ομοσπονδίας και πρώην νομάρχη (μέχρι τον Οκτώβριο του 2011) της ΝΔ στην Αμερική. 

Ενυπόγραγες καταγγελίες του ομογενή Δ.Σερέτη εναντίον του ΓΓ της Ομοσπονδίας Πέτρου Γαλάτουλα

Δημήτρης Δημητρίου: Ως ελληνική κοινότητα και κυρίως ως Ομοσπονδία Ελλ. Σωματείων ΝΥ έχουμε κάνει πολλά και σοβαρά λάθη. Τουλάχιστον να μείνουμε ενωμένοι. Μονιασμένοι αλλιώς η κοινότητα θα χαθεί

Προτάσεις για δημόσιο διάλογο και προβληματισμό για την αναβάθμιση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωμ.

Ηλίας Τσεκερίδης: "δεν είμαι δικτάτορας" λέει και ξανά λέει αλλά δικτατορικά διοικεί!

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ! Με 11 ψήφους, 4 κατά και δυο αποχές κήρυξαν "ανεπιθύμητο"στο κτήριο της Ομοσπ. Ελλ. Σωμ. ΝΥ τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο(!) επειδή δεν τους άρεσαν τα ρεπορτάζ και οι αποκαλύψεις που κάνει!

Γκάφα ολκής του προέδρου της Ομοσπ. Ελλ. Σωματείων Ν.Υ. κ.Ηλία Τσκερίδη; ανευθυνότητα και ανικανότητα ή απλά ήθελε να καλύψει-για ακόμα μια φορά – τις ευθύνες του Πέτρου Γαλάτουλα;

 

 

Ανοιχτή δημόσια καταγγελία για τα έκτροπα στην Ομοσπονδία της Νέας Υόρκης! Ευθύνονται πολλοί…