Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια καταγγέλλει το Δικοινοτικό δείπνο που διοργανώθηκε ψες  στην Πύλα   από τους Δημήτρη Χριστόφια και ΄Ερογλου, ως ακόμη μια πολιτική πράξη νομιμοποίησης της διχοτόμησης της Κύπρου και του ρατσιστικού διαχωρισμού του Κυπριακού Λαού.

Ακόμη και αυτή η κοινωνική, αθώα τάχα ενέργεια, με το Ελληνικό γεύμα , τον Τούρκικο καφέ, στη Δικοινοτική βιτρίνα της Πύλας, δίδει σαφές το μήνυμα ότι οι πρωτεργάτες της ενέργειας αυτής  θεωρούν ήδη το Κυπριακό λυμένο, στη βάση των «πραγματικοτήτων» της εισβολής.

 

Η ενέργεια αυτή οδηγεί στην καλλιέργεια της ιδέας ότι ήδη υπάρχουν και λειτουργούν τα δύο Σινιστώτα Συνεταιρικά Κράτη της Κύπρου, προϊόν της Τούρκικης εισβολής και κατοχής . Αποτελεί  κατά την άποψη μας μέρος του προγράμματος και των οδηγιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στις προηγούμενες τρομερείς να εργασθούν ώστε να χωνέψει ο λαός μας αυτήν την «πραγματικότητα» και να προετοιμασθεί  για να δώσει και την έγκριση του. Οι δύο Πρόεδροι δείχνουν το δρόμο και το καλό παράδειγμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η Αδούλωτη Κερύνεια καταγγέλλει αυτό το γεγονός και επαναλαμβάνει ότι:

  • δεν θα περάσει ούτε αυτή η προσπάθεια.
  • Ο Κυπριακός Λαός δεν θα υποκύψει στα εκβιαστικά σενάρια υποταγής με τέτοιες σκηνοθετημένες ενέργειες.
  • Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη και ειρηνική συμβίωση χωρίς οι εκτοπισθέντες και πρόσφυγες, Έλληνες και Τούρκοι, να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους.
  • Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη και ειρηνική συμβίωση με τη νομιμοποίηση του διαχωρισμού που κατάφερε η βάρβαρη Τουρκική εισβολή, τα εγκλήματα πολέμου και το Εθνικό ξεκαθάρισμα που την ακολούθησαν.

 

Λογαριάζουν λάθος με τον νού τους οι συνωμότες έμπόροι των Εθνών και οι εδώ υπηρέτες τους.